Avatar uživatele
anonym

Jak uvařit kuřecí čínu?

Jak uvařit kuřecí čínu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5525 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
alenka901

Malý celer, papriku, řapíkatý celer, cuketu a pórek důkladně očistíme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky. Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na nudličky.

Kuřecí maso orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme veškerou zeleninu. Opět trochu orestujeme a přidáme sůl, pepř a trochu vody, aby se zelenina podusila. Vše dusíme asi 10 minut. Pak přidáme podle chuti koření na čínu, sójovou omáčku a nakonec přilijeme za stálého míchání solamyl rozmíchaný v troše vody.

Během dušení si uvaříme rýží podle návodu na obalu.

Kuřecí čínu necháme přejít varem a můžeme servírovat. Na talíř servírujeme rýži a kuřecí čínu. Ihned podáváme.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
petka

Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Kuřecí dáme do mísy a postupně smícháme se všemi přísadami, ze kterých jsme si připravili marinádu.

Marinádu jsem připravili smícháním soli, pepře, cukru, nadrobno nakrájené cibule, vegety, maggi, worcestru a přimícháním žloutků a oleje. Ještě doplníme o škrobovou moučku – solamyl.

Naložené maso v marinádě můžeme nechat 24 hodin odležet v lednici, chuť kuřecí číny je intenzivnější. Maso můžeme i ihned osmažit.

Jako přílohu ke kuřecí číně podáváme vařené brambory, hranolky, bramborovou kaši. Čínu můžeme vyzkoušet i v kombinaci s rýží.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anetadela1

Já dělám takto kuř. čínu:
Na 0,5kg masa dáme:
1 rovnou kávovou lžičku pepře
1 soli
2 gril. koření
4 kari
4 worčestru
4 solamylu
1 vejce
2 lžíce oleje
trochu glutasolu
Necháme 24h odležet v lednici. Pak zpěníme cibuli a vmícháme masovou směs. Ke konci přidáme pórek a žampiony. Podáváme s rýží.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek