Avatar uživatele
Georgo2010

Jak správně zavařovat v zavařovacím hrnci?

Prosím o postup od plnění do sklenic.
Doplňuji:
Co dělat se sklenicemi, pokud po opětovném zavařování nedrží?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Berušinka, hanny 2, anonym, suaeda, Katusa před 4891 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Danča84

V podstatě to Arygnoc napsal, jen dodávám, že skleničky je dobré chvilku péct v troubě (sterilizují se) a víčka vyvařit ve vodě (nepéct, to jsem jednou zkusila a roztekli se gumičky!) Když skleničky plníš, musí zůstat okraj čistý – bez mastnoty a kousků potravin, na marmelády a podobně použij široký trychtýř nebo uřízlý vršek pet flašky.
Doplňuji:
Jinak, já sklenice potápím celé, a sterilizuji 20 minut na 180stC = voda jemňoulince bublá. Pak pomalu ochlazuji, vyleju hrnek horké vody, dám hrnek studené, atd až je voda chladná, pak skleničky vyndám. Po zchladnutí musí být víčko do ďolíku, nesmí být vypouklé nahoru.

Upravil/a: Danča84

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

sklenice naplnit, co do nich vejde.

zavíčkovat.

ponořit skleničky do vody tak, aby sahala cca do 2/3 až 4/5 výšky sklenic.

nechat projít varem.

nechat pomaly chladnout.

skontrolovat každou sklenici, jestli drží, která nedrží, nezavařovat znova! Buď sníst, nebo vyhodit, darovat.

Odložit (už studené) do spíže.

postupně konzumovat.

za rok zopakovat.
Doplňuji:
Psal jsem – která nedrží – sníst, darovat, vyhodit. Nezavařovat znova!

Upravil/a: arygnoc

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanny 2

A kromě toho,co napsal Arygnoc a Danča – do sklenic s ovocem nalít převařenou vodu s cukrem a do masa vývar.
Pokud víčka nedrží,zkusit je ještě upevnit přes utěrku hlavicí na víčka.
Vodu v hrnci dávám do 1/3 sklenic.Po zavaření vyndám a obrátím víčkem dolů a tak nechám vychladnout.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
žolik

moje skušenost se zavařováním do sklenic,1,sklenice musí byt bez kazu,2,víčka zásadně nové,doporučují červená gumička líp drží,víčka je dobré potřít bílkem z vajíčka.V za­vařovacím hrnci se moc dobře zavařuje,maso v syrovým stavu180 min,polotovar 20 až 30 min,ovoce podle toho co to je.

Zdroj: žolík

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 2302 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek