Mohl by mi prosím někdo poradit se zabařováním kompotu? Mají se ty sklenice ponořovat částečně do vody v zavařovacím hrnci, nebo má být voda jenom pod pařáčkem?Děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 4837 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Důležité je, aby se dostatečně prohřál obsah sklenice (a tím se
jednak zabilo všechno živé, a jednak vypudila část vzduchu aby vzniklým
podtlakem drželo víčko).
Já třeba zavařuju v myčce.
0 Nominace Nahlásit |
Postupuji už jako baghira.
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/otazky/na-co-pouzivate-mycku
0 Nominace Nahlásit |
Manželka zavařuje doma v horkovzdušné troubě, čili zcela bez vody, na chalupě pak v klasické pračce s ohřevem vody – zde dává současně dvě vrstvy, takže spodní zaplaví úplně a horní kousek pod okraj sklenic. Ideální je sklenice úplně neponořit, čímž se sníží riziko, že při špatně držícím víčku vnikne voda do obsahu, zejména pokud necháváte dávku chladnout v hrnci.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4837 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zavařovat je možno různými způsoby, velký zavařovací hrnec byl důležitý hlavně v době, kdy se skleničky zavíraly patentními uzávěry s gumičkou. Podle starých předpisů se svařila voda s cukrem a pak se nalévala na ovoce, docela ale stačí prosypat ovoce cukrem a zalít převařenou vodou. Já zavařuji buď v kastrolu na sporáku, nebo v troubě v pekáči, do vody jsou sklenice ponořeny asi do 1/3. Dá se zavařovat i v MW, ale to se mi zdá zdlouhavé. Je dobře si během zavařování hlídat teplotu vody. Po ukončení procesu chladit sklenice utěrkou namočenou do studené vody a po zaklapnutí víčka otočit dnem vzhůru.Sůwa
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4837 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |