Chápu. Doba, kdy si to stačilo přečíst je dáááávno pryč. U toho co si přečteš abys vzal ke konzultaci (rozboru psaného textu) právníka a svolal konzilium odborníků na příslušnou problematiku k dostatečnému vyjasnění toho, co se psaným textem DOOPRAVDY myslí je DNES ODPORNÝM standardem. 😕
NJN, „pravda a láska“ zvítězila (nechej si ovšem dle předchozího odstavce rozklíčovat CO se DNES tou „pravdou“ a „láskou“ myslí, abys nebyl překvapen)!
Takže za sebe dodám, že:
S ohledem na známé účinky kofeinu a zjevného faktu v bodě č.2 jsem si DOST jistý, že instantní břečka bude mít všeobecně kofeinu méně. Měj ovšem na paměti. že i klasický turek z „moderní, globálkapitalistické a pravdoláskařské takékávy“ pořízené v řetězci může BEZ OHLEDU na uváděné nápisy být kofeinu zcela prost. 😮 Jde JEN o obecné tvrzení, chápeš? 😉 😁
0 Nominace Nahlásit |
Obecně platí, že množství kofeinu v kávě závisí na několika faktorech, jako je typ kávovníku, technika přípravy nebo délka extrakce. Pokud bychom ale měli porovnat turek a hrnek se lžičkou rozpustné kávy, obecně lze říct, že v průměru by turek měl obsahovat více kofeinu.
Rozpustná káva je většinou vyrobena z robusty, která má sice vyšší obsah kofeinu než arabika (z níž se obvykle dělá turek), ale kvůli procesu výroby instantní kávy se z ní mnoho kofeinu ztratí. Jedna lžička rozpustné kávy obsahuje zhruba 30–60 mg kofeinu.
U turecké (přesněji řečeno „moka“) kávy se kofein extrahuje přímo z mletých zrn, takže jeho obsah bude záviset na množství použité kávy a délce extrakce. Při použití typických 10 gramů arabiky by měl turek obsahovat zhruba 60–70 mg kofeinu.
Je však třeba brát v úvahu, že tato čísla jsou pouze průměrné hodnoty a skutečný obsah kofeinu může ovlivnit mnoho dalších faktorů.
0
před 371 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |