ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, johana 56, chudst, dědapetr před 4951 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejhrubší je krystal.
Střední je krupice.
jemný je moučka.
Cukr krupice jde nahradit krystalem.
13Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT, johana 56, hanulka11, chudst, Elisabetth, Fidel, anonym, Hlada, Salvaje, Malovranec, www
před 4951 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Cukr krupice je ten hrubejsi. jako rozemlete kostky cukru .. nahradit ho lze snad i cukrem mouckou. -iv-
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, chudst, dědapetr, Hlada
před 4951 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak praví dědapetr. Jen doplním, že moučkový cukr není jemně rozemletý krystalový cukr, ale cukr s přídavkem kukuřičného škrobu.
4Kdo udělil odpovědi palec? Fidel, anonym, Danča84, elektrikář
před 4951 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Krupicový cukr je totéž co krystal, také se mu říká pískový. Tyto tři výrazy vyjadřují prakticky stejný výrobek, lišící se jen hrubostí. Nahradit se dá leda tak rozpuštěným kostkovým cukrem, jestli je v receptu uvedená nějaká tekutina.
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, chudst, anonym
před 4951 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je to do pečiva je to úplně jedno sladí všechny stejně. V nouzi
jsem používal i kostky podrcené pivní lahví. Když došel práškový mlel
jsem jej ve starém tříštivén kávomlýnku z NDR. 2 hrsti na buchty
stačily.
Doplňuji:
Do moučkového cukru se přidává protihrudkovací přísada ale co to
je nevím.
Upravil/a: elektrikář
2Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, Elisabetth
před 4951 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dřív se cukr opravdu třídil na:
Krystal exportní(největší krystaly 1.třídy)
Krystal tuzemský (do 3.stupně zbarvení)
Krystal hrubý (ten se ve mlýně s litinovými
drtiči zpracovával na moučku-
ale nikdy se nepřidával žádný
škrob!)
Cukr krupice (tzv.očko,který se vracel do vý -
roby za účelem zahušťování varů)
Nyní většina odběratelů požaduje cukr jemnější,proto se klasický velký krystal vyrábí málo.Je také méně náročnější na délku vaření,přináší energetické úspory.Je možné ho použít na veškeré pečení,s výjimkou vánočního cukroví,tam vždy patří moučkový cukr(krupici si můžete doma pomlet na jemný).
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář, Drap
před 4949 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj,
já nahrazuji cukr maltitolem. Je to zdravější možnost, jak sladit – má
nižší glykemický index, méně kalorií a spoustu jiných výhod.
Doporučuji tyto stránky, kde o něm najdete víc http://www.maltitol.cz
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |