Avatar uživatele
xiperio

Proč mletý cukr méně sladí jako krystal?

Taky se vám stalo, že při přidání mletého cukru nebylo jídlo tak sladké , jak kdybych tam dával stejné množství krystalu?
čím to je?
Nebo do mletého něco přidávají?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 979 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Moučkový cukr je jemný cukrový prášek, do kterého se při výrobě obvykle přidávají látky zabraňující jeho hrudkování. Těch je zpravidla do 3 % hmotnosti výrobku a většinou se jedná o bramborový, případně pšeničný škrob. Existují ale i moučkové cukry zcela bez přídatných látek.[1] Moučkový cukr vzhledem k přidaným protihrudkujícím látkám sladí o něco méně než cukr krystal nebo krupice.

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Mou%C4%8Dkov%C3­%BD_cukr

https://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=mklrystal%2C%20kru­pice%20a%20mou­%C4%8Dkov%C3%BD%20cu­kr%20

V archivu si můžete přečíst rozdíl mezi cukry.

https://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=mklrystal%2C%20kru­pice%20a%20mou­%C4%8Dkov%C3%BD%20cu­kr%20

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek