Zdravím, občas se mi doma nastane situace, že pokud nejdu delší dobu do obchodu, tak doma nemám nic, čím bych mohl, dá se říci ,zahnat hlad. Proto bych se Vás rád zeptal, co se vyplatí mít stále doma nebo v lednici. Problém je hlavně v pečivu, mám lednici plnou věcí, ovšem většina věcí je možná jíst jen s pečivem a to, když se nedostanu třeba dva dny do obchodu, proste není, a tak by mě zajímala třeba nějaká vaše alternativa. Co trvanlivého mít pořád doma, čeho se lze najíst a vydrží bez problému alespoň ten týden? Předem děkuji za tipy.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Muso, Altair-AC před 2719 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak jsi sám napsal, nejdůležitější je mít doma pečivo. K tomu se dá jíst prakticky cokoliv. Mívám v mrazáku okolo tuctu rohlíků, které si můžu kdykoliv vyndat a rozpéct nad opékačem topinek.
0 Nominace Nahlásit |
V mražáku rohlíky nebo nakrájený chleba (ani jedno nerozmražuji v mikrovlnce, je to pak jak gumové). A nějaké suchary (Knuspi ap.). A už se mi kolikrát nechtělo tak moc nakupovat, že jsem si radši nějaké pečivo upekla 😉
0 Nominace Nahlásit |
Suchary a podobné výrobky (knäckebrot). Můžeš zkusit i pečivo zamrazit, máš-li mrazničku.
0 Nominace Nahlásit |
My máme doma v mrazničce pizzu (koupená, mražená). Na chatě konzervu Párek s fazolema, lečo a nějaké párky v konzervě a paštiky, je to jistota.
Upravil/a: Radius
0 Nominace Nahlásit |
Různé druhy vloček, cereálíí, sušené mléko, sušené i normální
ovoce, rýži, fazole, suchary, polystyren, zavařeniny a konzervy všeho druhu:
houby, maso, zeleninu, ovoce… Pro návaly hladu slouží čínské polévky,
pro klid duše jich musí být v polici alespoň 30.
Mám plnou spíž, kdyby třeba byla válka, nebo tak něco :D
0 Nominace Nahlásit |
tak i chleba se dá doma upéci čerstvý. Není to ani moc těžké – buď použít připravenou směs, nebo si to umíchat sám.
0 Nominace Nahlásit |
Pečivo pizza nebo něco uzenin (párky jsou v pohodě) v mrazáku, rýži, těstoviny a pár konzerv. Masové, lečo (lepší je domácí), omáčky na špagety. Trvanlivé mléko. Sušené masové torteliny také dlouho vydrží.
0 Nominace Nahlásit |
Zmražené pečivo (chleba, rohlíky a pod.) v mrazáku. Ty rozpéct,
případně topinky. Pak, pokud jde o maso a zeleninu, zmrazené polotovary,
nebo konzervy a kvalitní klobásy a sýry. Pokud jde o přílohy, pak
mražené (hranolky)-usmažit a suché (těstoviny, rýže)-to nutno uvařit,
ale to je „brnkačka“. Pak opět polotovary (špecle, pizza)-ohřát,
rozpéct.
Takže pokud nejde o jednoduché uvaření, tak hodně využívat mrazák,
víceúčelovou mikrovlnku a polotovary.
0
před 2719 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chleba i rohlíky mám v mrazáku. Chleba rozdělím po 2 krajíčkách (=
1 porce pro mě) do mikrotenových pytlíků. Každý den (nebo večer)
preventivně vyndám z mrazáku 1 balíček a jím pořád čerstvý chléb.
V mikrovlnce chleba nerozmrazuji, rohlík občas ano, ale jen několik sekund
nebo ztvrdne.
Doma můžeš mít, mimo toho, co už bylo napsáno, třeba krabici se
4 porcemi ochucených ovesných vloček, jablko se skořicí, či s meruňkami
atd. Jen zaliješ vařící vodou a necháš pár minut v misce bobtnat.
0
před 2719 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nouzově: spousta konzerv, vcakuovaná šunka, uzeniny, sýry termizované,
tvrdé, sem tam tavené (pomazánky).
V obchodech je i mnoho hotových chlazených jídel (datum spotřeby týden,
14 dní)
Těstoviny, rýže, luštěniny, obiloviny, kaše.
Proteinové kaše, obilninové – instantní (ovesné,pohankové rýžové,
ječné apod. Ochucené i k dochucení..
http://www.zdravyzivot.com/instantni-kase/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=S+-+Kase+-+druhy&utm_content=Instantni+kase
ww.lekarna-gabriela.cz/zbozi/3395259/kase-proteinova-bananova-65g?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=5199434927±+Produktové+inzeráty&utm_content=Kaše+proteinová+banánová+65g
V Rosmanu za 15 Kč, banánová, jahodová (dosladit, dochutit
čerstvým či sušeným ovocem, chia semínky /nabobtnat/.).
http://www.zdravi-nemoc.cz/jsou-instantni-ovesne-pokrmy-zdrave
Tmavé pečivo/žitné je jedlé několik dní i týden (lámankový chléb,
dřevorubecký a světlý podmáslový je dobrý i 5. den. Z každého chleba
můžete opéci topinky.
Arabský balený chléb (placky) má dobu spotřeby až měsíc..
Balený toustový chléb, světlý i tmavý, malé a velké balení má delší
dobu trvanlivosti (datum uvedeno na obalu)..
Pečivo v mrazáku je vždy k mání.
Knedlíky jsou též na několik dnů, opečete s vejcem + zeleninový
salát. apod.
0
před 2719 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mas li vetsi,treba suplikovej mrazak,davej veci i pecivo do mrazaku. Cpu tam i chleba a kdyz rozmrzne,je jak donesenej z kramu. Taky nejsem zastancem kazdodenniho nakupovani. Takze,klidne tyden do kramu nemusim.
0
před 2699 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To je špatná otázka. Právě lidi jako vy by neměli trčet stále doma.
Dlouho čerstvá vydrží jablka, mrkve, pomeranče a banány. Ze zeleniny
kedlubny, brokolice, květák, celer, petržel, brambory. Pak vejce, máslo,
sádlo. Rýže vám vydrží úplně dlouho. Je to moc dobré.
Dlouho vydrží i čerstvé a kysané mléko, ovesné vločky a špenát
na kaši.
Upravil/a: richardad
0
před 2692 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na chatě máme také (od OTMA) hotovou omáčku Boloňská s masem, je to ve skleničce výšky asi 12 cm a jsou to 4 porce, je to hnědé a jsou v tom kousky masa. Stačí to otevřít, přihřát a může se to jíst s chlebem nebo rýží a podobně. Je to jistota.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |