Avatar uživatele
anonym

Chleba. Jak uchováváte, aby byl dlouho čerstvý? A rohlíky? Ty si máčím druhý den do čaje! 🙂 -iv-

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, samicek333, Jikra, Deli před 4865 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Berušinka

Tak já když nakoupím hodně pečiva a nechci pro něj každý den chodit (což nechodím, protože jsem líná =D), tak ho dám do mrazáku, po pár dnech vytáhnu a je ve stejném stavu jako když jsem ho tam dávala.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Protože jsem línej, dám v mikrotenovým pytlíku do lednice (5stC) a třeba za 14 dní ještě může na topinky.
Ale asi to nejde s každým chlebem, kupuji většinou Bílovice, Zábrdovice ap.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Deli

Rohlíky rozpékáme, v troubě, nebo nad topinkovačem, ten náš má takový nástavec na rozpékání rohlíků. Jinak je balím do igelitu.

Chleba – přiznávám, že jsem igelitový balič ☹ ale snažím se na to myslet už při výběru chleba – kupuju ten, který vím, že vydrží déle dobrý. Některé chleby jsou gumové už druhý den, jiné vydrží chutné i 4 dny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
salsa verde

nejlíp v utěrce zabalený ve tmě. ne v igelitce a ne v chladničce. já osobně mrazím menší porce krájeného chleba-po vytažení jako čerstvý. Rohlíky taky mrazím a co se nesní tak suším na strouhanku. Dá se říct že pečivo vyhazujeme minimálně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ponytail

Pečivo mrazím, protože jinak moc nevydrží. Bodejť by jo, když do čestvého těsta na chleba se rozemele chléb starý a pak se to prodává jako „čerstvý“ chléb.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
casey

chleb uchovavam v papirovem pytliku. Nemam rad, z igelitu ten gumovy. Kupuji pouze na vikend na chatu a to vydrzi.
Rohlik si rano rozpecu v troube a tak mi nevadi, ze je z mikrotenove­ho sacku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ne,igelit,jak píše casey papírový sáček,nebo zabalit do utěrky.Je při dnešní kvalitě stejně jen na 2 dny.Tady se zase můžeme vrátit k otázce o plýtvání.To,že se pak nedá pečivo použít,jsme zase u ní.Rohlíky na strouhanku,a chleba na knedlík,je dobrý ke guláši.4 krajíce chleba nakrájet na kostičky,když už je tvrdý,nech ho tak jak je,zalej sklenkou vody(studené)1 sklenku hrubé mouky,1 prdopeč.Vař ho 20 minut v páře.A tohle jsem našla na netu:
Aby chléb vydržel po zakoupení co nejdéle čerstvý a chutný, je třeba v domácnosti zachovávat při jeho uchovávání určité zásady. Patrně nejlepším způsobem je uložení chleba při pokojové teplotě, ve speciální dřevěné nebo smaltované uzavřené krabici, tzv. chlebovce, opatřené dostatečným počtem odpovídajících větracích otvorů, která se umístí na dobře přístupném (z důvodu častého používání), suchém, nejlépe tmavém místě s dostatečným prouděním vzduchu. Chlebovku je třeba udržovat v čistotě, odstraňovat drobečky chleba a jednou týdně by se měla vymýt octovou vodou a dokonale vysušit, aby se předešlo tvorbě nežádoucích plísní. Jiným vhodným způsobem je uložení chleba v keramické nádobě, přikryté lněnou utěrkou uložené opět na suchém a vzdušném místě. Nepříliš vhodné je uložení chleba na příliš chladném místě, ,zcela nevhodné je ukládání do plastových sáčků. Při tomto způsobu nedochází k větrání chleba, voda odpařovaná z chleba kondenzuje na vnitřní straně obalu, kůrka chleba navlhne a ztrácí křupavost a nadto může dojít k plesnivění chleba a v některých případech i k tvorbě nebezpečných mykotoxinů. Papírové sáčky jsou pro účely přechovávání chleba mnohem vhodnější. Nakrojený bochník chleba by se měl pokládat plochou řezu na čistou, rovnou podložku, aby se střídka udržela vláčná a kůrka pevná. Krájený chléb okorává mnohem rychleji, a proto by se měl krájet v množství pouze pro bezprostřední konzumaci.

(kop)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Rohlíky jdou rozpéct v troubě ale musí se hned sníst jinak ztvrdnou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jikra

Zaplať pánbůh nemusím nic uchovávat neboť vedle v baráku je pekárna tak že mám denně mimo neděle čerstvý chleba i rohlíky.To nemá chybu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mad

Chléb se u nás snad ani nedá uchovávat do druhého dne. Je nakyslý a snad jenom vhodný na topinky, nebo smažený ve vajíčku.Rohlíky jsou gumové, než je přinesu domů v sáčku, tak jsou navíc zmuchlané.Z nich snad ani drobeček neupadne, jak jsou ,,do křupava pečené"
Pečivo´,,Z naší pekárny" v supermarketu je mražené a druhý den opravdu na rozpečení, nebo nechat na strouhanku.
V žitném chlebu, pečivo, které by mělo zůstat delší dobu čerstvé je pro barvu tolik karamelu/kuléru/, že je hořké.
Je opravdu umění najít pekárnu, kde mají opravdu dobré a kvalitní pečivo.
Snad to splňují jen malé rodinné firmy.
Dneska je umění najít chuťově dobré a kvalitní potraviny.
Přikládám odkaz na článek sice staršího data,ale o to aktuálnější.

Zdroj: http://instin­kt.tyden.cz/ru­briky/ostatni/te­ma/popelnice-evropy_24549.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dick

do lednice a přikrýti vlhkou utěrkou

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek