Tekuté polévkové koření Maggi obsahuje:
pitnou vodu, jedlou sůl, chuťové látky (glutamát sodný, sodné soli
5´-ribonukleotidů), kvasný ocet, glukózu, kvasničný extrakt, aroma.
Zatímco bujóny Maggi jsou kvalitnější a
podle použitých surovin rozlišujeme bujóny hovězí, drůbeží, rybí,
zeleninové, houbové, atd. Jak už jsme si řekli, masové bujóny obsahují
nejenom extrakt z příslušného druhu masa, ale i sušené mleté maso.
Naproti tomu zeleninový bujón MAGGI neobsahuje žádné živočišné
bílkoviny a je proto vhodný i pro vegetariány.
Takže máte pravdu oba dva.
http://www.nestlefs.cz/produkty_detail.asp?id=96&segment=&kategorie=7&znacka=2&hledat=
Zdroj: http://recepty.centrum.cz/varime/2002/10/30/clanky/vyvary-a-bujony/
10Kdo udělil odpovědi palec? kropitko, rynek878, elektrikář, Drap, anonym, petra666, paul1, P.D., vcelkaMajka, gagaga
před 5368 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já si také myslím, že těch rostlin tam moc není. Všichni víme, jak dodavatelé a výrobci mlží a tají a hooodně snižují náklady. Takže to vidím tak, že pokud to je uvedeno od dodavatelů, je to napsáno tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, čili, že výrobek obsahuje spoustu sajrajtu, dochucovadel,atd. více méně umělých a trochu toho výtažku, aby se to dalo nazvat přírodně identické a podobně.
0 Nominace Nahlásit |
Kostíku,radím Ti –nepoužívej to! Dělá se to
i z kostí a mas.zbytků.Náš doktor na vojně
před tím varoval-není to dobré na játra!!
Je dostatek přírodního koření (a pro
muže-dobré)-libeček,česnek,petrželka!!
0 Nominace Nahlásit |
Kostíku vyhrála jsi-ty máš pravdu.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5368 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ať už z kostí, nebo rostlin, nemyslím, že to je něco, co je potřeba do polévky dávat. Já třeba bujóny apod. vůbec nepoužívám. Přijde mi lepší si udělat vývar normálně a dokořenit si to podle chuti – koncekonců těch receptů na výběr je fakt spousta: https://www.nejrecept.cz/kategorie/polevky , takže není ani potřeba nic složitého vymýšlet. Obecně mi přijde zdravější se vyhýbat zpracovaným potravinám a pochybným dochucovadlům.
Podobné koření se vyrábí hydrolízou bílkoviny – buď živočišné kosti a jiné zbytky, nebo rostlinná většinou asi získaná ze sóji
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |