Jak konkrétně se vyrábí pravé Maggi nevím, ale obecně se tekuté polévkové koření vyrábí hydrolytickým štěpením živočišných i rostlinných surovin, zejména keratinu, tvarohu, kaseinu, masové moučky, kvasnic, sojových bobů, rýže, obilných klíčku apod. Dále se mohou přidávat zeleninové, houbové a masové extrakty a řada dalších látek, třeba kyselina chlorovodíková, jedlá soda, aktivní uhlí apod.
0 Nominace Nahlásit |
Pokut máte na mysli glutaman sodný( či kyselinu glutamovou) tak ten se vyrábí hydrolýzou různých bílkovin, nejčastěji z bílkovin kvasinek které se pěstují na méně kvalitních bramborách a jiných na škrob bohatých plodinách.(glutaman sodný se značně podílí na chuti těchto dochucovadel). Dříve se používal tuším sójový hydrolyzát.(konkrétně maggi se vyrábělo podle původní receptury že sójových bobů, viz: https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Maggi.
Upravil/a: Janec
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |