Neuvěřitelná diskuze :)
http://recepty.brtnik.info/recept.php?id=1891&nazev=Va%C5%99en%C3%A9+debrec%C3%ADnsk%C3%A9+p%C3%A1rky
Doplňuji:
Však je to samozřejmě recese :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: RyuzakiKate
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? suaeda, lukas.zmizik, Lucijej, anonym, anonym, marci1 před 4033 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V době KFC, Macdonačů, hladových oken a dalších rychlých občerstvení vlastně lidi ani nepotřebují ohřívat párky. Já je vlastně nyní taky neohřívám, protože současné párky mi nechutnají. Nejsou to ty dobré, které si pamatuji před revolucí, když u nás byly ještě přísné potravinářské normy.
5Kdo udělil odpovědi palec? kablik, aramah, ahold, RyuzakiKate, anonym
před 4033 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to opravdu bomba, ale když si vezmeme, že jsou lidé, kteří párky nikdy nevařili, tak se asi není čemu divit.
4Kdo udělil odpovědi palec? aramah, suaeda, RyuzakiKate, anonym
před 4033 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ohřívání párků se tady už také probíralo a byla u toho bohatá
diskuze.
Úsměvné je, že si ze svých dětských let nepamatuji, že by párky při
ohřívání praskaly. Dnes voda ještě ani nevaří a párek rupne. Jestli to
také není jinými surovinami, ze kterých se ty dnešní lahůdky
vyrábí.
Když táta udělal domácí klobásy, tak se mohly klidně vařit půl hodiny a
nepraskly. Ty dnešní kupované (i chuťově těm tatínkovým nemohou
konkurovat) praskají také, ať jsou za jakoukoliv cenu.
4Kdo udělil odpovědi palec? aramah, beer, RyuzakiKate, anonym
před 4033 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
Při ohřívání se párky nesmí doslova vařit jinak se pod slupkou
vytvoří pára která je potrhá. Párky se musí jen prohřát v teplé vodě
tak do 80 °c .
Doplňuji:
Je fakt že dnešní párky už nevidí při výrobě pořádný kousek masa.
Dnes jsou to skoro samé kuřeci separáty ze strojně vykoštěného masa
tlakovou vodou. Která z masa vymyje všechnu chuť a masovou šťávu.
Kuřecí odpad z dělené drůbeže a sojová mouka.
Zdroj: Vlastní zkušenosz z provozu hospůdky.
Upravil/a: elektrikář
4Kdo udělil odpovědi palec? ahold, suaeda, RyuzakiKate, marci1
před 4033 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Opravdu zkusím na štědrý den v rychlovarné konvici.
3Kdo udělil odpovědi palec? Děda Louda, suaeda, RyuzakiKate
před 4033 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
poznal som „kuchárku“, ktorá keď prvýkrát išla robiť praženicu, hľadala v šuplíku otvárak na vajcia.
;)
takže už sa nedivím ničomu.
v anglicku je možné kúpiť i čaj v konzerve.
3Kdo udělil odpovědi palec? suaeda, Sůwa, RyuzakiKate
před 4033 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, je to"velmi, velmi složitá příprava", proto jsem je už před lety z jídelníčku úplně vypustila, stačí, že mě tím hnusem cpali v dětství, já bych párky, ani jinou uzeninu nenaservírovala nikomu.
3Kdo udělil odpovědi palec? aramah, suaeda, RyuzakiKate
před 4033 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taktéž si nepamatuji, aby za komunistů ohřívané párky praskaly (teda
oni praskly, ale to člověk na ně musel zapomenout a půl hodiny vařit).
Ale poradím jak udělat aby nepraskly.Než se dají vařit několikrát
propíchnou párátkem.Pokud na ně opět nezapomenete, tak při ohřívání,
těch několik minut, neprasknou.
2Kdo udělil odpovědi palec? suaeda, RyuzakiKate
před 4033 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nevím, kdo diskuzi na brtniku četl, já ano – a narazil jsem na zajímavý příspěvek, cituji (sic):
"Michal Kolesa napsal(a): Vařené debrecínské párky
Dobry večer , a umí parky ve vodě plavat ?
A nebo jsou jemom ponořené ? Mohu doporučit místo hořčice pribinaček
Popřípadě mohu zaslat foto
ohřateho parku focene se stativem samozřejmě bude obsahovat vodoznak
Děkuji
Velky jedlík
Kolesa Michal "
😁
2Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, RyuzakiKate
před 4032 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ono také přírodní střívko proti umělému z kutisynu zřejmě má jinou pevnost, a roztažlivost.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |