U nás je uvařený a oslazený v konvici o obsahu 2 L a nikdy nesmí chybět na lince. A co u vás ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? pusinka50, suaeda, gagaga, marci1, Agneta, gecco před 3652 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak kdy a jak který. Ráno černý čaj „ve velkém“ – do konvice, se zázvorem a citronem. Mám-li chuť na jiný čaj pak během dne, tak ten už po šálcích.
0 Nominace Nahlásit |
Konvice něco přes litr, k tomu termoska, když mám/e chuť na teplý a
nebo naopak petka v lednici.
😉
Čaje ´všeho´ druhu – od zeleného přes černý či bílý po
Roobois – akorát ty ovocný ´běsy´ mi nesmí přes práh.
0 Nominace Nahlásit |
Vařím každé ráno džbánek o obsahu 1,7 l roibos čaje a celý den ho
popíjím. Ředím ho ještě vodou neb 1,7 l mi na celodenní pití nestačí.
Nesladím ho. A hlídám zásoby, aby mi nečekaně nedošel.:-)
Doplňuji:
..... ovocné čaje taky doma „nepěstuji“.....
Upravil/a: pusinka50
0 Nominace Nahlásit |
Doma si čaj připravuji do litrové konvice. Někdy různé bylinky, někdy sypaný vážený čaj (nyní mám nejraději polofermentovaný) a někdy také směs bylin a čaje. V práci zásadně čaj ze sáčků, který není tak dobrý, ale příprava je rychlejší. Zásadně se vyhýbám ovocným čajům a pokud mi jej někde nabídnou tak jej odmítám.
0 Nominace Nahlásit |
Ve velkém i malém. Ve větší konvici i šálcích. Zelený, roobois, kopřivový, šalvějový .. ap. Stejně jako u „gecco“ – ovocné ne, i když pro návštěvy je mám. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Já většinou používám klasický Frenchpress. Má objem snad 1,5litru, takže vždy ráno udělám čaj a rodina si bere podle chuti. Když dojde udělám nový, když vychladne ohřeji v mikrovlnce – podle mě se jedná o ideální řešení.
Zdroj: http://www.nabytek-cernymost.cz/french-press-tescoma/
0 Nominace Nahlásit |
Ve velkém. Šetřím pytlíky s čajem. :)
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, karloskars4, annas, gecco
před 3651 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Čaj (ať už jakýkoliv) je nejzdravější nápoj(*). Já si dělám litr (čtyři sáčky) najednou. Po šálcích se vyplatí jen zelený, který dokonce vyžaduje tu nižší teplotu, kterou černý nesmí mít (musí mít vařící vodu a předehřátý šálek, jinak by nevyšel hezky).
*) v restauracích (samá cola, kafe, energičák, konzervanty, barviva…:DDD)
0 Nominace Nahlásit |
Přiznám se, že nějak moc čaj nemusím a už vůbec ne černý, pouze bylinky + ovocné čaje. Asi je to pozůstatek z dětství, kdy moje babička pořád vařila silný černý čaj (tehdy Vietnamský čaj 1,90(?) Kčs za sáček), který nechávala dlouho louhovat + tvrdá voda = nic moc chuť i přes množství cukru …
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |