Pointa je v tom, že to je velice jednoduchý jídlo: nějaký maso se nakrájí na tenký proužky, Smíchá se trocha olivovýho oleje, hodně jemně nasekanýho česneku (nebo česnekový prášek je taky dobrý!), chile prášku, drcenýho římskýho kmínu, bílýho pepře, dobromysle a soli, v tom se to maso prohněte a nechá marinovat. Na pánvi se opeče cibule, nakrájená na proužky, přidá se několik chile, cayenne, nebo jalapeño paprik, taky na proužky, a nakonec to marinovaný maso. Všecko se restuje, míchá, až to maso je, hotovo. K tomu bílá rejže, totrilla, limetová šťáva, koriandr, avokádo, úplná klasika. 😅 Jo, a navíc kopeček zakysaný smetany, opravdu doporučuju! 😎👌
Hotový to je do hodiny, podle mne to zvládnou i „baroni“, jako, na tom fakt nic není. Akorát, teda, ta pánev musí být litinová a sakra horká, jinak jsou ingredience na sračku, nikoli šťavnaté. Celý příběh …
Jo, celý příběh… Akorát kdekoli jsem si to u nás dal, tak jsem byl nasraný. Za prvé: byly v tom zeleninový papriky, sladký. To by asi ani nevadilo, asi vůbec nevadilo, kdyby v tom bylo vůbec nějaký koření! 😂😅 Za druhé, nebyl v tom římský kmín, byla v tom rasca. Já rascu nerad! 😂😅 Za třetí, nebylo to moc kořeněný. Jako chápu, asi by to strávník nedal, ale tohle bylo opravdu bída. No a žádný přílohy, jednou k tomu byly zemčice, žádná limeta (o tu jsem si musel říct servisu), žádný koriandr, avokádo. Tortillu jsem někde i dostal, no, a když jsem chtěl misku rejže a limetu, tak čuměli, jak puk! 😂 A jednou mi na to, málem, dali goudu! 😅 To jsem říkal, že fakt nechci! 😅 Dodnes nechápou proč … 😂🤪😂
Znáte to? Vaříte to? Nebo na to chodíte? Je to populární jídlo, známé? Slyšel jsem, že docela jo …
Zdroj obrázku je tady: https://www.laespanolaaceites.com/recetas/fajitas-mexicanas/
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? GM, OmylCZ před 6 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
NE a ne.
Do restaurace, či jídelny nechodím na jednoduchá jídla 😉
Červená cibule a 2 barvy paprik tam „patří“!
Já nemám ráda čerstvý koriandr, to „mejdlo“ mi nechutná.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Ja jsem takhle naletela pri gyros! Jak jsem se na ne tesila, tak se mi
zhnusilo!
Oni to delaji z tucneho masa, tretinu jsem vyhodila.
Zdroj: Vietnamske bistro Tesco Pisek
Rasca: neni to to same jako kmin? Vzdycky jsem si myslela, ze je to slovenske pojmenovani kminu?!
0 Nominace Nahlásit |
GM: Fajitas se dá navařit i bez pálivých paprik, čerstvých, sušených. Prostě tu marinádu uděláš ze sladký papriky, a do směsí nakrájíš tlustý, zeleninový, sladký papriky. Třeba jednu zelenou a jednu žlutou, víš jak… 🤷♀️
cappuccino: Jo, jako je to slovakismus. To máš, víš co: srp je na státním znaku SSSR. Tráva se kosí kosákem. 🤷♀️😂
U toho kmínu jde o to, že je rasca, „český“ kmín a římský kmín. Římský kmín je úplně jiný koření, ale lidi všude cpou českej kmín, protože si to dali do Google překladače a ten jim napsal „kmín“! 😂
Kdyby byl ten gyros z tučnýho masa, tož to bys ještě vyhrála v loterii! 😅 Nn, oni to kupují „v Říši“, prostě pro to jezdí, bo se jim to vyplatí: to je polotovar, co maso neviděl ani z dálky! 😅 Nedávno si dal kolega takový „kebab“ a se kvalitně zesral. 🤷♀️🤢
dany: Ale hlad je sviňa a tohle se dá i žrát, což se o dalších „pokrmech“ v tý hospodě, třeba, úplně říct nedá! 😅
Drap | 1725 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 918 | |
iceT | 629 | |
da ny | 616 | |
zjentek | 581 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |