Zeptal/a se – 7.březen 21:27
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Pointa je v tom, že to je velice jednoduchý jídlo: nějaký maso se nakrájí na tenký proužky, Smíchá se trocha olivovýho oleje, hodně jemně nasekanýho česneku (nebo česnekový prášek je taky dobrý!), chile prášku, drcenýho římskýho kmínu, bílýho pepře, dobromysle a soli, v tom se to maso prohněte a nechá marinovat. Na pánvi se opeče cibule, nakrájená na proužky, přidá se několik chile, cayenne, nebo jalapeño paprik, taky na proužky, a nakonec to marinovaný maso. Všecko se restuje, míchá, až to maso je, hotovo. K tomu bílá rejže, totrilla, limetová šťáva, koriandr, avokádo, úplná klasika. 😅 Jo, a navíc kopeček zakysaný smetany, opravdu doporučuju! 😎👌
Hotový to je do hodiny, podle mne to zvládnou i „baroni“, jako, na tom fakt nic není. Akorát, teda, ta pánev musí být litinová a sakra horká, jinak jsou ingredience na sračku, nikoli šťavnaté. Celý příběh …
Jo, celý příběh… Akorát kdekoli jsem si to u nás dal, tak jsem byl nasraný. Za prvé: byly v tom zeleninový papriky, sladký. To by asi ani nevadilo, asi vůbec nevadilo, kdyby v tom bylo vůbec nějaký koření! 😂😅 Za druhé, nebyl v tom římský kmín, byla v tom rasca. Já rascu nerad! 😂😅 Za třetí, nebylo to moc kořeněný. Jako chápu, asi by to strávník nedal, ale tohle bylo opravdu bída. No a žádný přílohy, jednou k tomu byly zemčice, žádná limeta (o tu jsem si musel říct servisu), žádný koriandr, avokádo. Tortillu jsem někde i dostal, no, a když jsem chtěl misku rejže a limetu, tak čuměli, jak puk! 😂 A jednou mi na to, málem, dali goudu! 😅 To jsem říkal, že fakt nechci! 😅 Dodnes nechápou proč … 😂🤪😂
Znáte to? Vaříte to? Nebo na to chodíte? Je to populární jídlo, známé? Slyšel jsem, že docela jo …
Zdroj obrázku je tady: https://www.laespanolaaceites.com/recetas/fajitas-mexicanas/
Zeptal/a se – 15.březen 20:02
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Pointa je v tom, že to je velice jednoduchý jídlo: nějaký maso se nakrájí na tenký proužky, Smíchá se trocha olivovýho oleje, hodně jemně nasekanýho česneku (nebo česnekový prášek je taky dobrý!), chile prášku, drcenýho římskýho kmínu, bílýho pepře, dobromysle a soli, v tom se to maso prohněte a nechá marinovat. Na pánvi se opeče cibule, nakrájená na proužky, přidá se několik chile, cayenne, nebo jalapeño paprik, taky na proužky, a nakonec to marinovaný maso. Všecko se restuje, míchá, až to maso je, hotovo. K tomu bílá rejže, totrilla, limetová šťáva, koriandr, avokádo, úplná klasika. 😅 Jo, a navíc kopeček zakysaný smetany, opravdu doporučuju! 😎👌
Hotový to je do hodiny, podle mne to zvládnou i „baroni“, jako, na tom fakt nic není. Akorát, teda, ta pánev musí být litinová a sakra horká, jinak jsou ingredience na sračku, nikoli šťavnaté. Celý příběh …
Jo, celý příběh… Akorát kdekoli jsem si to u nás dal, tak jsem byl nasraný. Za prvé: byly v tom zeleninový papriky, sladký. To by asi ani nevadilo, asi vůbec nevadilo, kdyby v tom bylo vůbec nějaký koření! 😂😅 Za druhé, nebyl v tom římský kmín, byla v tom rasca. Já rascu nerad! 😂😅 Za třetí, nebylo to moc kořeněný. Jako chápu, asi by to strávník nedal, ale tohle bylo opravdu bída. No a žádný přílohy, jednou k tomu byly zemčice, žádná limeta (o tu jsem si musel říct servisu), žádný koriandr, avokádo. Tortillu jsem někde i dostal, no, a když jsem chtěl misku rejže a limetu, tak čuměli, jak puk! 😂 A jednou mi na to, málem, dali goudu! 😅 To jsem říkal, že fakt nechci! 😅 Dodnes nechápou proč … 😂🤪😂
Znáte to? Vaříte to? Nebo na to chodíte? Je to populární jídlo, známé? Slyšel jsem, že docela jo …
Zdroj obrázku je tady: https://www.laespanolaaceites.com/recetas/fajitas-mexicanas/