Doplňuji:
ani ne v uterce nebo tak? na internetu je napsano ze se nesmi dostat voda
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: jahudka_vlm
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4813 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
knedlík se nevaří ve folii ,ale v hrnci ve vodě
Doplňuji:
nevím jaký máš recept – pokud vaříš kynutý knedlík nebo z prášku
do pečiva tak se vaří jen ve vodě
zřejmě máš zvláštní recept – vlož mi sem odkaz do diskuze
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Jahůdko, jsem stará hospodyně a ve fólii jsem nikdy knedlíky nevařila.
Mám dvě stránky předpisů na knedlíky napsané a uložené, psala jsem to
pro kamarády, tak Ti to můžu poslat taky. Úplně nejlepší knedlík sem ale
napíšu : 3 rohlíky (housky)+ 2 cl vody (malý panák) + 2 cl oleje +
1 vejce + sůl. Včerejší rohlíky na kostičky, zalít tekutinami upácat
4 koule a vařit v osolené vodě 8 minut. Podávat rozkrojené na půlky.
Olej se dá nahradit 50g rozškvařené slaniny, nakrájené na kostičky (
v MW na 1 minutu).
Doplňuji:
Tenhle knedlík se dá dělat i z toastového světlého chleba, takže ho
teď dělají i moji přátelé v kapitalističtější cizině, kde nemají
ani mouku, ani rohlíky.
Upravil/a: Sůwa
0 Nominace Nahlásit |
Jasně, knedlíky se dají vařit tak jak jsou do vroucí osolené vody, sem tam se opatrně nadzvednou vařečkou, aby se nepřilepily.
0 Nominace Nahlásit |
Např. knedlík karlovarský, který je z pokrájené housky, rohlíků,
nebo tousťáku se vaří v utěrce (je v něm z bílků sníh a žloutky
v rohlíkách), ale když jsem si nechtěla zapráskat utěrku, tak klidně
v alobalu. Ten jsem před tím popatlala olejem. Jinak knedlík klagenfurtský
je taky z pokrájených rohlíků, ale tvrdých a jednoho celého vejce
s troškou mléka, ten se taky vaří přímo ve vodě. Ten ve vodě když
dělám kulaté knedlíky, když válec, tak taky v alobalu. Myslím, že voda
nevadí žádnému knedlíku, protože i na ty hrnkové voda stříká. Tak
zdar!!!
To se chce hlavně nebát a vyzkoušet to.
0 Nominace Nahlásit |
Vymaž porcelánový hrnek máslem nebo ramou a těsto vař ve vodě 20 minut. Ale jen knedlíky z housky, né kynuté.
0
před 4812 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ono těch způsobů vaření knedlíků je skutečně hodně,třeba v páře,v mikrovlnce a pod. Dotaz je ale trochu nekonkrétní.Paní má na mysli asi nějaký ne zcela zběžný způsob,který neupřesnila.Pokud tedy nějaký předpis říká,že se má vařit ve fólii a nemá se jej dotknou voda,pak bych použil alobal.Před chvílí jsem pekl 20 šišek sekané v alobalu. Podmínka u té sekané je zalít to úplně vodou a když je to na omak již tuhé,vybalit a dopéct.Finta je ta,že šťáva zůstane v mase.Mám sice chudý výpek na polévání,ale to se dá nahradit.
0
před 4812 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |