Stále dokola stejná otázka!! Potřebuji už konečně vysvětlit, jestli
je, nebo není mlíko zdravé. Jednou provždy!!
Tento článek říká, že je: http://zdravi.dama.cz/clanek.php?id=20395
tak nevím.
U odpovědi uveďte prosím pádné argumenty ať je to jasné.
Doplňuji:
No jo, jenže hlavní těžiště mlíka není ve vápníku, ale
v bílkovinách. To není totéž. Dokonce jsem slyšel, že prej bílkoviny ve
větším množství stahují vápník z kostí. Tak babo raď!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym před 4447 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Zdravé – nezdravé, když na to mám chuť tak si to dám, organizmus si
sám řekne co mu chybí. Proč se omezovat, žiju jen jednou, tak si dám to co
mi chutná, co bych měl pak ze života, kdybych se jenom omezoval.
Stačí se pouze držet poučky: „Všeho moc škodí“ a je to.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?david22 Nahlásit |
Moje tělo mi říká, že mléko neee, tak se tím moc netrápím. Bez mléka se rozhodně od určitého věku dá žít. Když to vezmu selským rozumem, žádný savec kromě člověka, nekonzumuje mléko v dospělém věku aniž by mu nepůsobilo zažívací potíže. Mléko tedy pokládám za pochutinu a ne jako nezbytný prvek výživy.
0 Nominace Nahlásit |
mléko obsahuje vápník..takže bod plus…ale zase zahleňuje organismus a hůře se tráví…proto nejlepší využití mléka je konzumovat ho v podobě zakysaných produktů…kde mikroorganismy v nich obsažené tuhle „nepříjemnost“ eliminují…takže to shrneme…mléko není nezdravé, ale není dobré ho pít po litrech a konzumace mléčných produktů je velice zdravá…
0 Nominace Nahlásit |
Kdybys nepodléhal módním výstřelkům a politickým a ekonomickým
trendům v hospodářství a hlavně v potravinářství, tak by sis usnadlil
spoustu zbytečných starostí.
Šest let jsem pracovala v mlékárně. Za tu dobu se každou chvíli tvrdilo
něco jiného. Jednou bylo zdravé mléko nízkotučné, podruhé plnotučné.
Máslo bylo jednou škodlivé pro lidský organizmus, jindy nepostradatelné.
Normální člověk z toho musí mít nutně zamotanou hlavu.
Obecně platí – nejzdravější jsou potraviny nejméně upravované.
Plnotučné mléko na sebe váže nejvíce vitamínů. Ty se totiž váží na
tuky. Odstředěné a nízkotučné mléko jsou tekutiny s minimem živin.
Takže pro organizmus jsou zbytečné, pokud si jimi nechceš nahrazovat pitný
režim.
Kravské mléko je bohatým zdrojem vápníku. Ne každý je ale schopný je
konzumovat, protože způsobuje zahlenění organizmu. Proto je dobré
doplňovat ještě vápník konzumací mléčných výrobků.
Davide22, pokud budeš podléhat tomu, co se jednou tvrdí a podruhé popírá,
tak budeš mít dost složitý život. V tomto směru má pravdu klubru.
Žijeme jenom jednou a náš organizmus si většinou „řekne“ o to, co
potřebuje.
2Kdo udělil odpovědi palec? Děda Louda, anonym
před 4447 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mlíko obsahuje vysoké úrovně živin, včetně vitaminů A, D, B12, vápníku, bílkovin, fosforu a zinku. Zdravotní přínosy mléka a mléčných výrobků zahrnují podporu růstu a vývoje v dětství, podporu zdraví kostí a zubů a pomoc při prevenci osteoporózy.
Nicméně, i přes tyto přínosy, pro některé lidi může být konzumace mléka problematická, zejména pro ty, kteří jsou nesnášenliví na laktózu nebo k němu alergičtí.
Odkaz na bílkoviny stahující vápník z kostí pochází z některých studií, které ukázaly, že vysoce proteinová strava může vést k vyššímu vylučování vápníku v moči. Nicméně, tento efekt je obvykle spojen s velmi vysokým příjmem proteinů, daleko nad doporučenou denní dávkou. Navíc, některé studie ukázaly, že mléčné bílkoviny mohou naopak pomoci chránit zdraví kostí.
Je důležité si uvědomit, že odborníci na výživu se shodují, že je lepší získávat živiny z celistvých potravin než z doplňků stravy. Pokud je možné, mléko a mléčné výrobky by měly být součástí vyvážené stravy spolu s dostatečnou dávkou ovoce, zeleniny, celozrnných obilovin a bílkovin.
Všeobecně lze říci, že mléko může být pro většinu lidí zdravou součástí stravy, pokud není konzumováno v nadměrném množství a pokud na něj nejsou žádné alergie nebo nesnášenlivost.
0
před 413 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ocko: díky za odpověd. To není o tom, že bych podléhal/nepodléhal módním trendům, jde mi spíše o objektivní pravdu.
Pravdu má nejen onen článek, ale i jednoznačný chov zvířat na mléko
už po několik tisíciletí. Ani jsi nenapsal jaké mléko, např kozí je
mimořádně zdravé a ordinovalo se už od pradávna právě nemocným. (Že by
vyspělé země EU byly zaostalé, když jejich konzumace je na vyšší úrovni
než u nás?)
Mateřské je dokonce nenahraditelné jak z hlediska optimální skladby
živin, tak i pro celoživotní imunitu.
Ostatně na mléko je tu několik stovek odkazů, z nichž jeden, už přes
2 roky starý, by ti odpověděl, pokud by ses skutečně zajímal:
http://www.odpovedi.cz/otazky/mleko-zdrave-ci-skodlive
slovo zdravé je relativní, jestli ti jde o bílkoviny, v mléce jich je dost, ale ty je nedokážeš téměř vůbec zpracovat a projdou tebou, narozdíl od kefírového či acidofilního mléka, kde vlastně piješ mikroorganismy, kteří předtím „vyjedly“ ty bílkoviny…
No právě, je třeba si uvědomit jednu věc. Bílkoviny nejsou totéž, co vápník. Mléko je bohaté na bílkoviny, ale to neznamená, že bude zároveň vstřebáno dostatek vápníku.
pro ostatní: samozřejmě mám na mysli mléko kravské, které zaujímá více jak 90% spotřeby ze všek mlék celkově.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |