Avatar uživatele
Hopeless

Smažení palačinek na vodě? je to pravda?

Slyšela jsem, že se dá místo na oleji smažit palačinky i vymazáním pánve vodou, je to pravda? Nebo existuje jiný fígl na zdravější smažení? Kromě beztukového smažení na teflonce.. Děkuji

Zajímavá 0 před 3808 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
štamgast

Na vodě? To je budeš mít spíš uvařený než usmažený… Teda zkušenosti s tím nemám ale zdá se mi to divný.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nechápavé

Fuj :p

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nespi

Pěkná kravina, na vodě se smažit nedá. Od toho existuje olej. Chceš-li smažit lépe a zdravěji, tak doporučuju použít kvalitní keramickou pánev (rozhodně ale nedoporučuju GreenPan) nebo teflonovou přímo na palačinky (http://www.ob­chody24.cz/pa­nev-na-palacinky-tescoma-presto-22-cm). Tescoma je dobrá značka. U kvalitní pánve stačí použít méně oleje. A pochopitelně dalším bodem je olej, kde bych používal třeba trošku olivového místo klasického slunečnicového nebo řepkového.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
talka

Neslyšelas spíš o tom mluvit nějakého vodáka? Říkal třeba, že si budou dělat palačinky i „na vodě“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Moje babí vytřela livanečník kůží od špeku a pak po druhé používala ocet který mázla peroutkou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek