Sladkovodní čerstvé ryby nemívám často ,navíc tento druh vůbec neznám.Ryby jinak konzumujeme poměrně dost a nejvíce nám chutná jednoduchá úprava.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, terry, anonym, anonym, Ied, anonym, boIak, HIada před 4634 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jako kluk jsem je často nosil domů, stačilo jen osolit, opepřit,
pokmínovat.
Buďto jsme je připravovali přímo u vody nad ohněm, nebo doma se ještě
pokapaly citronem (pokud byl), obalily v mouce a osmažily po obou stranách na
pánvi.
Přílohou byly většinou brambory, u vody pak chleba ))
0 Nominace Nahlásit |
Mám velmi dobrou zkušenost s rybkami pod krustou. Filety naskládám do máslem vymazané formy, osolím, pokapu citronem a navrším směs (rozmixovaný toastový chléb s trochou olivového oleje, bylinkami podle chuti a lžící parmazánu nebo pecorina – nebo můžeš s chlebem rovnou použít i hotové pesto). Pěkně přitlačím na rybu a upeču dozlatova. Chutná mi to ještě víc, než klasický trojobal. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Osolené půlky vykuchaných, hlav a ocasů zbavených ostroretek, opečené
na oleji.
4 ks ostroretky
1 ks citrónu
hladká mouka
pepř
sůl
olej na smažení
Dobrou chuť. :)
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší ji máte připravit klasicky..
osolíte, opepříte, a trošičku pokapejte citronovou štávou. Nechte tak
půl hodinky vstřebat. Já ještě používám na ryby i na sladkovodní,
karibské koření, je úžasné.
Pak ji vemte, lehce obalte v mouce, prudce ji opečte a nakonec na nějakém
mírnějším plaměni nechte „dojít“ dokud nezměkne.
K tomu třeba salát, brambor, kaše…
A pak jsem ještě našla jeden cizí recept, může být dobrý :
Zeleninu a ovoce očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme všechnu zeleninu. Za občasného míchání prudce osmahneme, přidáme nakrájené ovoce a 5 minut dusíme pod pokličkou.
Ostroretku zbavíme páteře a kůže a nakrájíme na pásky. Pokapeme citronem a vložíme na pánev na zeleninu a ovoce. Směs okořeníme, přidáme kečup a vodu a lehce mícháme tak dlouho, než ryba změkne. Přibližně 8 minut.
Ostroretku na zelenině a ovoci podáváme s těstovinami nebo rýží.
Zdroj: http://recepty.vareni.cz/ostroretka-na-zelenine-a-ovoci/
0 Nominace Nahlásit |
Bohemico, nejchutnější úpravou ryb se mi zdá je pouze naporcovat, osolit, případně jemně dokořenit (záleží na vlastní chuti čím) a bez obalování opéct na másle. U chuťově nevýrazných ryb přikápnu ke konci pečení trošku bílého vína a nechám ho vydusit. Zkoušela jsem různé složitější recepty, ale u ryb mám ráda, když vynikne jejich skutečná chuť.
Děkuji za pomoc,také máme nejraději jednoduché úppravy.Tak také ryby dnes skončily-bylo to moc dobré a ještě zbylo i víno! :D
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |