Avatar uživatele
melicharová

Proč se říká svíčková?

Proč se užívá termín ( co znamená ) svíčková ( na smetaně ). Proč svíčková ???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5394 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mishel

svíčková je to pro to, protože se tam používá hovězí maso, kterému se říká svíce, je to nejlepší z hovězího masa a používá se na pravý tatarský biftek nebo na steaky… nejsem kuchařka,ale tohle si myslím

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Kdysi,když se stali z učňů tovaryši,tak jim byla vystrojena slavnostní hostina.A při svíčkách. To je velmi stručný popis,vysvětlení.
Bylo to,tuším,v za Rak.Uherska.
Vždy právě to jedno a to samé jídlo,spec. pro tuto příležitost.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mojitek

Tzv. "svickova"se nepripravuje z masa-svíce-ani puvodne(viz recepty,gastro­nomie)

Michal : svice se nikdy nepouzivala..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

To je odvozeno od druhu masa:svíce je maso od páteře na tzv.Svíci = svíčkovou.A už ten název zůstal i když se používá zadní hovězí,nebo dokonce přední.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Brčko

Když ji vyřežete je podobná tvarem svíčce

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek