Avatar uživatele
Curiosity

Proč se říká vepřová „PANENKA“? A kolik druhů panenek je? A jaká část masa to vlastně je?? Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4669 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Panenka je vepřová svíčková.Nevím proč se říká svíčkové svíčková,tak jako nevím proč se panenské říká panenka,ale jedná se o stejný sval.Vlastně na každé straně,takže prase má dvě panenky a hovězí kus také dvě svíčkové.Nejkva­litnější kus minutkového masa,které se dá nejsnáze špatnou úpravou pokazit,ale když se zadaří,je moc ňam! Dobrou chuť! :D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Panenka je přesně daný druh masa.
Vepřová proto, že je z vepřového 😉.
Více net – maso panenka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Vepřová panenka neboli vepřová panenská svíčková je jedním z nejméně tučných vepřových mas. Je křehká, neobsahuje moc tuku, a tudíž je lépe stravitelná. Panenka se nejvíce hodí na minutky nebo na pečení. Nejdůležitější je pohlídat čas přípravy, jelikož se jedná o libové maso. Při delší době pečení se nám vysušší.
Sice je dražší jak vepřová kýta či krkovice, ale chuť masa je zcela odlišná.
Toto maso se nachází podél páteře,dle obrázku v odkaze je to číslo 9
http://bedrun­ka.unas.cz/re­cepty/vepr.htm

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Panenka , neboli svíčková je libový sval , který roste ve vnitřní dutině každého jatečního zvířete . Od kýt směrem dopředu je na hřbetu všech těchto zvířat kotleta, a z opačné strany kosti /vevnitř/ je panenka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nikkol

Nejspíš proto, že je to penensky čisté maso

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anci

http://reznictvi-sefrhans.webno­de.cz/reznictvi/ne­co-o-mase/veprove-maso/ tady to máte všechno hezky pohromadě i s obrázkem :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek