kamarádce neztuhlo vůbec sádlo,i uzený vypadá z lednice jako když je
skladované při pokojové teplotě..nejde ani slabě nakrájet. pán od
kterého prase kupovali chová i vietnamský..tak nevímčím by to
bylo?stravou,rasou?Má někdo s neztuhnutím sádla zkušenost?
Doplňuji:
p.s je z vesnice a sádlo se škvaří každý rok..takže neznalost vaření
vylučuji..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: kocour.fous
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Jádrohlod, gagaga před 3965 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zkuste si projít stránku, na níž byla položená stejná otázka
http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5799&Itemid=34
Uvádí se, že to může být krmením, sádlo málo vyškvařené, případně smíchané různé druhy sádlo. Když neztuhlo maso, tak prase zřejmě dostalo před porážkou hodně tekutin.
Přečtěte si názory, dovíte se víc.
0 Nominace Nahlásit |
Bla bla , směju se, směju. A co takhle napsat , zda bylo prase on či ona
? U svině je nebezpečí zabíjet v době „chrutí“, (výraz je
nesprávný ale volím kvůli tomu , aby většina pochopila..).Sádlo , též
zvané kyrys , nejde vyškvařit tak dobře , aby šlo skladovat ztuhlé. Maso =
dtto. Pokud to byl VEPŘ , tj. vykastrovaný jedinec , jedno zda ona či on , je
chyba jinde.Ale vzhledem k tomu , že se jedná o problém u masa i sádla ,
tak to není o špatném škvaření ale spíše o tom , co píšu na
začátku. Na závadu to není , nikdo se ještě neotrávil , těch co si
nepochutnali je ale dost.
Doplňuji:
Barbakane , přečti si POŘÁDNĚ co píšu. Bratranec i jeho kluci se chovem
i porážkou živí , a jen mi potvrdili co jsem napsal.To , co píšeš je
sice pravda , ale vůbec to nesouvisí s otázkou. A k té kukuřici: u nás
v Polabí jsme sní krmili jedna radost , a nebylo to nijak na závadu ,
přistupovalo-li se k prseti jako k všežravci. Další problém který
nevidíte ale vidíte následky : CENA za kukuřici a jiné obiloviny. To je
darda pánové a dámy! Odkaz od Annas mne rozesmál ještě více. K čemu
takové forum na které tam odkazujete?? Takže zapojíme-li selský rozum ,
nebudeme asi zbytečně zvyšovat náklady na krmení a snižovat si marži , a
řezník který je poctivý nezabije prasnici která se bouchá , to udělá jen
blb. A nebo je to možné , když si myslí ,že zvířátko jde do klobás,
tam se to dá zaonačit dalším druhem masa. Navíc ,je -li to vjetnamské ,
tak je potřeba dávat extra větší pozor, to je šlechtěno k JINÉMU
způsobu spotřeby , resp. zpracování.
Upravil/a: Jádrohlod
0 Nominace Nahlásit |
Já se řezničinou zabývám posledních 30 let a vím, že plstní sádlo bývá méně tuhé a nehodí se na uskladnění. To, že je prase ta či on nemá vliv na tuhosti sádla, ale v chuti rozhodně jak složení krmiva. Před porážkou je přímo žádoucí podávat vodnaté krmení aby se vyčistily střeva.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit |
Já myslím, že ho nemáš dobře vyškvařený.
Druhá možnost je, že byl čuník špatně stravován :(
0 Nominace Nahlásit |
Sádlo v lednici moc neztuhne a při pokojové teplotě je tekuté.
http://gulas-recept.fotopulos.net/domaci-sadlo.html
Doplňuji:
V průmyslovém potravinářství se běžně provádí tzv. ztužování.
Dříve ( mám na mysli hodně dříve) to bylo napsané na obalu i bez
EU.
Byl to na př. tzv. ztužený pokrmový tuk.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Táta byl řezník a já se za celý život s něčím takovým nesetkala. V Kuchařce naší vesnice je však uvedeno, že na kvalitu syrového sádla má vliv celá řada skutečností. Podle této knihy je olejnatost sádla zapříčena krmením kukuřicí. Tomu bych i věřila. Kukuřicí se u nás prasata nikdy nekrmila.
0
před 3965 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=3845&Itemid=34
Prostě to neumíte. Hlavně vybrat to sádlo ke škvaření.
Jo jo , ale v lednici i plstní sádlo ztuhne. A co to maco?? Taky výběr špatně? Obráceně uříznuté , že ?
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |