Avatar uživatele
kocour.fous

proč neztuhlo sádlo,ba ani uzený?

kamarádce neztuhlo vůbec sádlo,i uzený vypadá z lednice jako když je skladované při pokojové teplotě..nejde ani slabě nakrájet. pán od kterého prase kupovali chová i vietnamský..tak nevímčím by to bylo?stravou,ra­sou?Má někdo s neztuhnutím sádla zkušenost?
Doplňuji:
p.s je z vesnice a sádlo se škvaří každý rok..takže neznalost vaření vylučuji..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Jádrohlod, gagaga před 3950 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Zkuste si projít stránku, na níž byla položená stejná otázka

http://www.ku­dlanka.cz/index­.php?option=com_con­tent&task=view&id=5799&I­temid=34

Uvádí se, že to může být krmením, sádlo málo vyškvařené, případně smíchané různé druhy sádlo. Když neztuhlo maso, tak prase zřejmě dostalo před porážkou hodně tekutin.

Přečtěte si názory, dovíte se víc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jádrohlod

Bla bla , směju se, směju. A co takhle napsat , zda bylo prase on či ona ? U svině je nebezpečí zabíjet v době „chrutí“, (výraz je nesprávný ale volím kvůli tomu , aby většina pochopila..).Sádlo , též zvané kyrys , nejde vyškvařit tak dobře , aby šlo skladovat ztuhlé. Maso = dtto. Pokud to byl VEPŘ , tj. vykastrovaný jedinec , jedno zda ona či on , je chyba jinde.Ale vzhledem k tomu , že se jedná o problém u masa i sádla , tak to není o špatném škvaření ale spíše o tom , co píšu na začátku. Na závadu to není , nikdo se ještě neotrávil , těch co si nepochutnali je ale dost.
Doplňuji:
Barbakane , přečti si POŘÁDNĚ co píšu. Bratranec i jeho kluci se chovem i porážkou živí , a jen mi potvrdili co jsem napsal.To , co píšeš je sice pravda , ale vůbec to nesouvisí s otázkou. A k té kukuřici: u nás v Polabí jsme sní krmili jedna radost , a nebylo to nijak na závadu , přistupovalo-li se k prseti jako k všežravci. Další problém který nevidíte ale vidíte následky : CENA za kukuřici a jiné obiloviny. To je darda pánové a dámy! Odkaz od Annas mne rozesmál ještě více. K čemu takové forum na které tam odkazujete?? Takže zapojíme-li selský rozum , nebudeme asi zbytečně zvyšovat náklady na krmení a snižovat si marži , a řezník který je poctivý nezabije prasnici která se bouchá , to udělá jen blb. A nebo je to možné , když si myslí ,že zvířátko jde do klobás, tam se to dá zaonačit dalším druhem masa. Navíc ,je -li to vjetnamské , tak je potřeba dávat extra větší pozor, to je šlechtěno k JINÉMU způsobu spotřeby , resp. zpracování.

Upravil/a: Jádrohlod

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Já se řezničinou zabývám posledních 30 let a vím, že plstní sádlo bývá méně tuhé a nehodí se na uskladnění. To, že je prase ta či on nemá vliv na tuhosti sádla, ale v chuti rozhodně jak složení krmiva. Před porážkou je přímo žádoucí podávat vodnaté krmení aby se vyčistily střeva.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit

Avatar uživatele
Questman

Já myslím, že ho nemáš dobře vyškvařený.
Druhá možnost je, že byl čuník špatně stravován :(

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Sádlo v lednici moc neztuhne a při pokojové teplotě je tekuté.

http://gulas-recept.fotopu­los.net/domaci-sadlo.html
Doplňuji:
V průmyslovém potravinářství se běžně provádí tzv. ztužování.

Dříve ( mám na mysli hodně dříve) to bylo napsané na obalu i bez EU.
Byl to na př. tzv. ztužený pokrmový tuk.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Táta byl řezník a já se za celý život s něčím takovým nesetkala. V Kuchařce naší vesnice je však uvedeno, že na kvalitu syrového sádla má vliv celá řada skutečností. Podle této knihy je olejnatost sádla zapříčena krmením kukuřicí. Tomu bych i věřila. Kukuřicí se u nás prasata nikdy nekrmila.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

http://www.ku­dlanka.cz/index­.php?option=com_con­tent&task=view&id=3845&I­temid=34

Prostě to neumíte. Hlavně vybrat to sádlo ke škvaření.

před 3950 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Jádrohlod

Jo jo , ale v lednici i plstní sádlo ztuhne. A co to maco?? Taky výběr špatně? Obráceně uříznuté , že ?

před 3950 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kocour.fous

  • ))) jjo asi to neumí-m!!..me osobně se to také nikdy nestalo,mám sádlo bílé a pevné tak jak to má být..a vnitřní sádlo ZÁSADNĚ neškvařím..

před 3950 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kocour.fous

to opravdu nevím zda prase nosilo sukni či kalhoty-))

před 3950 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Jádrohlod

Ale poznáš to na chuti , když se něco po…e . To mi věř!

před 3950 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek