Pokud máš ryby rád, žádný smysl to nemá.
Že kapr smrdí bahnem je dávno překonaný předsudek, poněvadž ryba se
dostatečně dlouho před tím, než se dostane ke spotřebiteli čistí
(pobývá v čisté vodě). Tím pádem odpadá i předsudek další –
„velké ryby smrdí“. Nic z toho není pravda.
Pokud ale rybu někdo nijak zvlášť nemusí, ale chce ji, lze to mléko
použít, prý se ten „smrad“ zmenší. Někdy se dávali kapři dokonce do
kyselého mléka, já to ovšem nedělal nikdy.
Aby ryba nebyla tolik cítit rybinou, pomůže spíš pokapání citronem a
pomalá tepelná příprava !!
Zkušenost
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www, quentos Nahlásit |
aby nesmrděl bahnem :) tak proto kapr do mlíka :)
Doplňuji:
vždycky tak den předem se namáčí
Upravil/a: Rozamunda
0 Nominace Nahlásit |
mléko pohltí pachy, stejně tak se to používá i u ledvinek… namočit aspoň den. nevím čím to, ale některý kapr je prostě bahnem cítit víc a některý míň (to píšu i přes to, že ryby jím).
0
před 3978 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |