moje babička ta je dělala přímo luxusní, s knedlíkem ale jedl jsem je také s vař.bramborem. jenom kde koupit plíčka? pojedu na jatka…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas, Jahoda, anonym, Bumbes před 5300 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Plíčka na smetaně! Hit komunistických bufetů a školních jídelen. Přišli donaldi a tradiční česká „bufetová“ jídla ( včetně dršťkové, gulášové polévky aj.) nejsou. Je to škoda.
Měla jsem tuto omáčku ráda, i když mně víc chutnala „pajšlovka“ s přidáním dalších vnitřností.
Tyto omáčky jsem nejedla už strašně dlouho. Vnitřnosti se dostanou koupit v řeznictví. Jenže v některém vám nedají kousek, ale jen celý kus.
0 Nominace Nahlásit |
Jedl bych,nejím,nejsou.
5Kdo udělil odpovědi palec? Kajra, anonym, aramah, petr kominek, annas
před 5300 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když jsou dobře připravená tak ano,ale mám takový dojem,že to z našeho jídelního lístku částečně vymizelo.
0 Nominace Nahlásit |
Veškeré tyto droby (i prané dršťky) se občas vyskytnou v marketech
v zamtaženém stavu. V řeznictví to kupodivu bývá vzácnost.
Doplňuji:
*zamraženém stavu.
Včera to bylo náročné, nějak mi teď vynechává mozkovna…
Upravil/a: Bumbes
0 Nominace Nahlásit |
Já vnitřnosti nejím, přiznám se, že ani nevím, jak to chutná.
2Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, annas
před 5299 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
DOBRÝ DEN AFRO MINERVO.NE ŽE BYCH VÁS CHTĚLA SHODIT NEBO JINAK VÁM UBLÍŽIT,NEVÍM KDE JSTE TO O TĚCH JÁTRECH ČETLA ALE PRAVDA JE TAKOVÁ,ŽE OBSAHUJÍ VELMI MNOHO ŽELEZA A JSOU CELKEM JEDOVATÁ PROTOŽE U KAŽDÉHO TVOREČKA VČETNĚ ČLOVĚKA JSOU MIMO JINÉ ČISTIČKOU TĚLA A TAK JE V NICH OBSAŽENO MNOHO ŠKODLIVIN, TĚŽKÝCH KOVŮ A NEPŘIJATELNÉ MNOŽSTVÍ RŮZNÝCH TOXICKÝCH LÁTEK.DŘÍVE TA JÁTRA TAK ŠKODLIVÁ NEBYLA PROTOŽE ZVÍŘÁTKA BYLA LÉPE KRMENA.TÍM VÁS NECHCI OD JATER ÚPLNĚ ODRADIT.KDYŽ TAK PŘIDÁVEJTE PŘI JEJICH DUŠENÍ MNOHO CIBULE,DRCENÉHO KMÍNU A JESTE K NIM RAJČATA.PŘEJI VÁM VŠE DOBRÉ---ZAJ-PO
Zdroj: JSEM ZDRAVOTNI SESTRA
0 Nominace Nahlásit |
Pajšl jsem jedl naposledy ve školní jídelně v roce 1970 a od té doby ne.Nikdo prostě je tak neumí jako je uměla paní Komárková.
0 Nominace Nahlásit |
já je znám taky od mojí babí byla to skvělá kuchařka a od ní bych třeba snědla obalené sedmikrásky protože vím že i takoví řízek by chutnal skvěle
Zdroj: osobní
0 Nominace Nahlásit |
Ne, plíčka nejím. Ale miluji játra na cibulce s rýží. Po tom se můžu utlouct. Ale co jsem četla, tak by se neměla játra jíst moc často, protože v sobě mají hodně vitamínu B a tím se může člověk i předávkovat a není to nic těžkého.
Ale plíčka nejím. Hlavně mi tam vadí ta představa plic.
0 Nominace Nahlásit |
Plíčka miluji.Taky je vařívam u nás na ranči v baru.Dávam do omáčky také ledvinky a srdíčko:Clapi se po ních jdou utlouct.Taky dršťkovka,jelítkový prejt se zelíčkem,bramboraky se špekem atd.Prostě staročeskoslovenská kuchyně.
0 Nominace Nahlásit |
O JEJE,take si na tom smlsnu a muzu-li i na bycich zlazich,veprovem veminku a vepr.mozecku.No uz si mohu nechat o tom zdat,nebot tady se nic takoveho neprodava.Pouze u cinanu,ale to se musi vychytat,abych nemusela stat ve fronte a to ja nerada stojim.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |