Avatar uživatele
nabubindes

Plíčka na smetaně, jíš?

moje babička ta je dělala přímo luxusní, s knedlíkem ale jedl jsem je také s vař.bramborem. jenom kde koupit plíčka? pojedu na jatka…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas, Jahoda, anonym, Bumbes před 5300 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Plíčka na smetaně! Hit komunistických bufetů a školních jídelen. Přišli donaldi a tradiční česká „bufetová“ jídla ( včetně dršťkové, gulášové polévky aj.) nejsou. Je to škoda.

Měla jsem tuto omáčku ráda, i když mně víc chutnala „pajšlovka“ s přidáním dalších vnitřností.

Tyto omáčky jsem nejedla už strašně dlouho. Vnitřnosti se dostanou koupit v řeznictví. Jenže v některém vám nedají kousek, ale jen celý kus.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jedl bych,nejím,nejsou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
oskar

Když jsou dobře připravená tak ano,ale mám takový dojem,že to z našeho jídelního lístku částečně vymizelo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bumbes

Veškeré tyto droby (i prané dršťky) se občas vyskytnou v marketech v zamtaženém stavu. V řeznictví to kupodivu bývá vzácnost.
Doplňuji:
*zamraženém stavu.
Včera to bylo náročné, nějak mi teď vynechává mozkovna…

Upravil/a: Bumbes

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BEAES

Já vnitřnosti nejím, přiznám se, že ani nevím, jak to chutná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

DOBRÝ DEN AFRO MINERVO.NE ŽE BYCH VÁS CHTĚLA SHODIT NEBO JINAK VÁM UBLÍŽIT,NEVÍM KDE JSTE TO O TĚCH JÁTRECH ČETLA ALE PRAVDA JE TAKOVÁ,ŽE OBSAHUJÍ VELMI MNOHO ŽELEZA A JSOU CELKEM JEDOVATÁ PROTOŽE U KAŽDÉHO TVOREČKA VČETNĚ ČLOVĚKA JSOU MIMO JINÉ ČISTIČKOU TĚLA A TAK JE V NICH OBSAŽENO MNOHO ŠKODLIVIN, TĚŽKÝCH KOVŮ A NEPŘIJATELNÉ MNOŽSTVÍ RŮZNÝCH TOXICKÝCH LÁTEK.DŘÍVE TA JÁTRA TAK ŠKODLIVÁ NEBYLA PROTOŽE ZVÍŘÁTKA BYLA LÉPE KRMENA.TÍM VÁS NECHCI OD JATER ÚPLNĚ ODRADIT.KDYŽ TAK PŘIDÁVEJTE PŘI JEJICH DUŠENÍ MNOHO CIBULE,DRCENÉHO KMÍNU A JESTE K NIM RAJČATA.PŘEJI VÁM VŠE DOBRÉ---ZAJ-PO

Zdroj: JSEM ZDRAVOTNI SESTRA

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Pajšl jsem jedl naposledy ve školní jídelně v roce 1970 a od té doby ne.Nikdo prostě je tak neumí jako je uměla paní Komárková.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
babina

já je znám taky od mojí babí byla to skvělá kuchařka a od ní bych třeba snědla obalené sedmikrásky protože vím že i takoví řízek by chutnal skvěle

Zdroj: osobní

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
afro.minerva

Ne, plíčka nejím. Ale miluji játra na cibulce s rýží. Po tom se můžu utlouct. Ale co jsem četla, tak by se neměla játra jíst moc často, protože v sobě mají hodně vitamínu B a tím se může člověk i předávkovat a není to nic těžkého.

Ale plíčka nejím. Hlavně mi tam vadí ta představa plic.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusso

Plíčka miluji.Taky je vařívam u nás na ranči v baru.Dávam do omáčky také ledvinky a srdíčko:Clapi se po ních jdou utlouct.Taky dršťkovka,jelítkový prejt se zelíčkem,bramboraky se špekem atd.Prostě staročeskoslovenská kuchyně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

O JEJE,take si na tom smlsnu a muzu-li i na bycich zlazich,veprovem veminku a vepr.mozecku.No uz si mohu nechat o tom zdat,nebot tady se nic takoveho neprodava.Pouze u cinanu,ale to se musi vychytat,abych nemusela stat ve fronte a to ja nerada stojim.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jahoda

Já vůbec nejím vnitřnosti, tudíž ani plíčka ne 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lorja

Plíčka patří mezi pokrmy, které cíleně nevyhledávám.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek