Avatar uživatele
Seji

Piškotové těsto bez cukru?

Jak upéct piškotové těsto na roládu bez cukru?
budu mít velice sladký krém,tak se celkem toho cukru bojím, aby to nebylo až příliš sladké.
Nevíte někdo? :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, hanny 2, Damiana před 4326 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanny 2

Recept na piškotové těsto bez cukru jsem nenašla,ale mám jiný návrh – pod krém namaž na piškot nějakou pikantní nakyslou marmeládu – rybízová,višňo­vá,citrónová apod. – a se sladkým krémem se chutě vyrovnají – takovou kombinaci já osobně mám moc ráda!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Jelikož základem piškotového těsta jsou vejce, cukr a mouka, je to docela složité. Ale zkusila bych to tak, že bych žloutky našlehala do pěny s horkou vodou (musíš rychle, aby se ti nestihly srazit!). Ta horká voda způsobí, že zbělají a nabydou. Pak bych přidala lžíci oleje a šlehala bych do hustého krému. Do toho hladkou mouku s trochou prášku do pečiva a nakonec opatrně hustý sníh z bílků. Mám dojem, že by to šlo. Ale osobně – úplně nesladké těsto…no, nevím. Asi bych ubrala cukru v krému a alespoň trochu dala do těsta.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
HOMER

S tou marmeládou bych si to rozmyslel, přece jen je i ta nejkyselejší marmeláda vždycky taky sladká, a to by asi moc nepomohlo.. Já bych ten krém uděla míň sladký, a nebo bych ho tam dal méně. Pokud bych měl hotový krém, který by byl moc sladký a zároveň neměl ananasovou příchuť ap. (to by se moc nehodilo), tak bych do něj přidal trochu kávy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek