Avatar uživatele
anonym

Pirožky s masem – sháním recept.

Kdysi ( za komančů )se prodávaly na Masaryčce v Praze, od té doby jsem je nikde neviděla. Byly výborné…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5581 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dandi

Ingredience:
300 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
sůl
černý pepř
1 středně veliká cibule
150 g žampiónů
1 svazek tymiánu
250 g mletého masa
sladká mletá paprika
2 lžíce oleje
1 žloutek
salátové listy na ozdobení
80 g másla nebo rostlinného tuku
125 g kyselé nebo zakysané smetany

Postup přípravy:1. Mouku, prášek do pečiva, tuk, sůl a smetanu rychle uhněteme na hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 45 minut v chladničce odpočívat.
2. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Očistíme a opláchneme žampióny. Několik si jich odložíme na zdobení, ostatní na jemno nasekáme. Opereme a očistíme tymián a i ten jemně nasekáme.
3. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou a spolu s cibulí, houbami a tymiánem dobře promícháme.
4. V pánvi zahřejeme olej a maso na něm opékáme, až se začnou tvořit hrudky. Vychlazené těsto ještě prohněteme a vyválíme z něho tenkou placku.
5. Vypichovací formičkou o průměru zhruba 10 cm vykrájíme ozdobná kolečka. Na každé položíme jednu lžíci masové náplně.Okraje těsta potřeme rozkvedlaným žloutkem, prohněteme a stiskneme k sobě. Vidličkou uděláme na spojených okrajích zoubky a pirohy potřeme zbytkem žloutku.
6. Plech vyložíme papírem na pečení a pirohy na něj rozložíme.
7. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C / plyn stupeň 3) asi 25 minut do zlato-hněda.
8. Zatím opereme salát a roztrháme ho na kousky. Pirohy podáváme na míse ozdobené salátem a zbylými žampióny.

Zdroj: http://recepty­.ekucharka.cz/pi­rohy-plnene-mletym-masem/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Attack-design

  • Typ přípravy: pečení
  • Doba přípravy: 90min.
  • Náročnost: Běžně náročné

Suroviny:

1 kg mouky hladké 2 lžíce kypřicího prášku do pečiva 4 lžíce másla 4 lžíce mléka 300 g mletého masa 1 ks cibule 1 stroužek česneku 1 hrnek hovězího vývaru 1 lžička worcestrové omáčky 1 lžička hořčice plnotučné 3 lžíce rajského protlaku sůl, pepř
Příprava:

Smícháme mouku, kypřící prášek a máslo. Přidáme mléko 2 hrnky studené vody, ciukr, trochu soli, vypracujeme hladké těsto a dáme odpočinout.

Maso osmahneme na pánvi dozlatova, vyndáme ho a najemno rozdrolíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na pánvi s prolisovaným česnekem. Okořeníme paprikou a dobře promícháme.

Přidáme maso, vývar, worcester, rajský protlak, hořčici, kajenský pepř a vaříme na mírném ohni, dokud se voda nevypaří. Osolíme a opepříme podle chuti.

Těsto vyválíme, vykrájíme z něj kolečka, do kterých dáte trochu náplně Kolečko přehneme a kraje dobře stiskneme. Pirožky potřeme vejcem nebo vodou a pečeme dozlatova.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lencis

Jejich tajný recept nemám… tak budete muset testovat a zkoušet… pro inspiraci vkládám několik odkazů na recepty 😉

http://recepty­.centrum.cz/kuchy­ne-sveta/2009/4/27­/clanky/celos­vetovy-hit-pirozky/

http://www.sre­cepty.cz/recep­t/pirozky-s-mletym-masem

http://www.fo­odlife.cz/index­.php?option=com_con­tent&task=view&id=3334&I­temid=70

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek