Chci si udělat nějakou rychlou omáčku, ať je nejím suché.
Dám smažit cibuli, zaliju vodou se solamylem, přidam kečup a sul, šunku na kostičky junior.
Ještě něco, aby to mělo nějakou chuť? Asi jste si všimli, že nejsem kuchař :)
Díky za radu
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4264 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Než tvoji verzi, kouknul bych raději na net, stačí jen vyhledat –
třeba:
http://www.labuznik.cz/recept/kategorie/omacky-na-testoviny/
5Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, www, anonym, 1654, niekto
před 4264 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Můžeš přidat nějaké bylinky nebo dochutit sojovkou, worchestrem a
kořenícími směsmi.
K těstovinám je výborná i sýrová omáčka. Nic náročného –
uděláš si základ a do toho rozpustíš 1–2 taveňáky, nebo strouhaný
sýr, nebo strouhanou nivu.
Nebo si připrav omáčku z jater (uvařit doměkka, propasírovat, dle
potřeby zahustit a ochutit).
Když omáčku správně ochutíš, tak k těstovinám jde
prakticky každá.
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, beer, anonym, badisko
před 4264 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://recepty.vareni.cz/bolonska-omacka/ uprav si to podle sveho misto mleteho masa tam hod ten parek..pokud nemas protlak pouzij kecup.. atd …oooo a ano kdyz das osmazit cibuli a zalijes ji vodou se solamylem tak to nejsi opravdu kuchar ..a v tom pripade slava hotovym vyrobkum na testovivy v plechovkach za par kacek…:D…
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, mallone, anonym, niekto
před 4264 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
nějaké bylinky – dobromysl (oregano), jinak na těstoviny mám takové zelenino-houbové směsi nadělané do skleniček, jen to vyklopím a prohřeju. A úplně nejjednodušší je česnek a olivový olej, to přímo na ty těstoviny na talíř.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, anonym
před 4264 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Udělat omáčkový základ, Osmažit dvě velké cibule, pokrájení na drobno, V hotelu do nich kuchař dával šperku cukru zkaramelizovat pro barvu.Zapášit moukou a udělat cibulovou jíšku. Zředit vývarem z kostí a kořenové zeleniny, Z nouze lze použít masox. Po rozvaření cibule přecedit nebo roznixovat. Pak třeba kus jater po rozmixování osolit a opepřit. Nebo přidat dušené houby, Další možnost. Okurku na drobno a trochu láku nebo lžíci octa.Je znojemská, Já používám zeleninové lečo a rajský protlak bobkový list a nové koření.A feferonku. Jde to zjemnit kouskem másla a smetany okyselit a kopr, křen.Paprikové řezy a beraní rohy a feferonku. Možností je mnoho, šunku na drobounko,
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj mallone,
když jsem si přečetl tvůj recept tak jsem si nejdřív myslel že si děláš legraci, ale vypadá to že to všici myslíte docela vážně, no upřímně se bojím o tvé zdraví, protože kombinace těchto surovin je nebezpečná zbran hromadného ničení a myslím že je to totální znehodnocení těstovin i té nejnižší kvality.
Přikládám ti recept na špagety pomodoro, které jsou nejlepší a nejrychlejší recept na těstoviny, omáčku zvládneš za dobu co se vaří pasta.
Dáš v osolené vodě vařit špagety, poté krátce na pánvi na olivovém oleji orestuješ na půlku nakrájené cherry rajčátka a 2 stroužky česneku, zaleješ troškou vývaru a rajčátka trošku povaříš a rozmačkáš, nazávěr česnek vytáhneš a můžeš přidat kousek másla pokud chceš mít omáčku krémovější a čerstvou bazalku, mezitím se ti dovaří těstoviny na skus, na talíři posypeš trochou parmazánu (prosím ne eidam).
Vím že budete mít všici výhrady k ceně surovin, třeba hlavně parmazánu, ale já si prostě koupím 125 g parmazánu za 90 Kč a vydrží mi min. 2 měsíce když ho používám na posypání těstovin. Prostě lepší lžička medu jak kýbl hnoje.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4262 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pekná čuňárna tedy co sis dělal 🙂
Já jsem minulý týden v lednici také dost prázdno a musel velmi improvizovat, ale vznikla mi z toho nakonec vynikající omáčka. Tady je můj hokus pokus postup:
Základ samožřejmě cibule, po chvilce smažení jsem přidal na malé
kostičky nakrájený zbytek maďarské klobásy, kterou jsem v lednici našel.
Nechal smažit, uvlonit tuk a vůni.
Poté přidal několik nakrájených rajčat, lehce to podlil vodou a chvíli
dusil. Na konec už jenom dochutil trochou čerstvých bylinek a solí.
Nevěřil jsem, ale bylo to vážně moc dobré :)
A když neni čas, mam v zásobě vždy nějakou hotovou omáčku. Používam klidně uncle bens a případně ho trochu doladim a jednou za čas si dopřeju nějakou bombu přímo z itálie typu http://www.italianfood.cz/www-italianfood-cz/eshop/3-1-Omacky-Pesto-Salsa-Horcice/14-2-Omacky/5/928-Granoro-Sugo-alla-bolognese-370g
0
před 4254 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |