Zde je uvedená odpověď nepřímo – pít až od 18 let. Je třeba pozorně číst.
„Na první pohled se může zdát, že pivovary si pivními limonádami a sladkým nealkem se sladovou příchutí chtějí vychovávat ty, kteří ještě nejsou plnoletí. „Nepřipadá v úvahu. Pořád platí, že nealkoholické pivo je pivo a že je náhradou pro řidiče,“ říká za všechny předseda Českého svazu pivovarů a sladoven František Šámal. Přestože se svaz v posledních letech snažil o změnu, stále se v supermarketech nealko pivo řadí mezi alkoholické nápoje."
Zdroj: https://www.denik.cz/ekonomika/nealko-pivo-a-deti-radeji-ne-20130826.html
Takže zda pivo bude pít, je jedna skutečnost, ale zda vám je prodají druhá sktuečnost, třetí pak ta, že bublinky nejsou příliš vhodné pro mladistvé.
Proč raději pro děti ne – si přečtěte v odkazu. na článek „Nealko pivo a děti? Raději ne.“
https://www.denik.cz/ekonomika/nealko-pivo-a-deti-radeji-ne-20130826.html
V archivu je několik otázek na toto téma. Přečtěte si je a dovíte se víc.
2Kdo udělil odpovědi palec? Drap, independent
před 1817 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Omezení definuje Zákon č. 65/2017 Sb. Zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek… Projdi si ho a seznáš, že nikde se nepíše nic o pivu. Jen o alkoholu. Tam se to dovíš PŘESNĚ.
Zdroj: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-65
Upravil/a: Edison
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je to pivo opravdu úplně nealko (což není), tak pro něj zákon žádné věkové omezení nestanoví, ale dětem obecně není vhodné nemléčné příkrmy dávat před 4. až 6. měsícem věku. Pokud tam nějaké (byť nízké) množství alkoholu je, tak by ovšem to pivo teoreticky neměli pít ani řidiči, takže ty marketingové kecy, že řidiči ano a děti ne, nejsou ničím podložené.
Nějaké množství alkoholu teoreticky mohou obsahovat i jiné fermentované nápoje, tradičně považované za nealkoholické – například kefír z malých mlékáren prý počátkem 20. století obsahoval až 2 % alkoholu, což už je srovnatelné s pivem, a i dnešní kefír ho může obsahovat víc než tzv. nealkopivo, anebo ve východní Evropě je oblíbený kvas, což je nápoj, který vzhledem, chutí i způsobem výroby je trochu podobný pivu a může obsahovat až kolem půl procenta alkoholu, ale v podstatě je používán jako „limonáda“.
Jiná věc samozřejmě je, co je pro děti „vhodné“. Podle toho odkazovaného článku (https://www.denik.cz/ekonomika/nealko-pivo-a-deti-radeji-ne-20130826.html) by děti neměly nic nejen s lihem, ale ani s chininem, kofeinem, s bublinkami, jiní zase varují před cukrem, solí, kyselinami… závislost na vodě taky není žádná sranda, takže ve školních bufetech by se asi měla podávat jenom nebeská mana…
0
před 1817 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bobku, s tím nealko pivem u řidičů je to jinak: Tam jde o to, aby nealko pivo s minimalizovaným množstvím akloholu neobsahovalo víc alkoholu, než je organismus schopen vylučovat nebo odbourávat dostatečně rychle, než aby působil na organismus negativně. Jak je ale známo, tak pokud vypije řidič velké množství nealko piv rychle za sebou tak taky už pod vlivem být může.
Podle zákona se ovšem nakonec stejně neposuzuje, jestli ten alkohol na organismus působí a jestli působí pozitivně nebo negativně, ale jenom jestli překročí nějakou koncentraci. A během jízdy prostě nesmí požít alkoholický nápoj ani jinou látku obsahující alkohol – i kdyby ten alkohol okamžitě odboural a i kdyby ho nijak negativně neovlivňovala.
A pokud jsi nepožil během jízdy, ale před jízdou, tak při zdejší „nulové toleranci“ ani nelze určit, kdy už je dostatečně odbouráno.
Kdyř se podíváš do zákona, tak se během jízdy a před jízdou klade sobě naroveň. Navíc k tomu přisupuje objektivní prokazatelnost. Čili pokud není prokázáno, můžeš si pít v zásadě co chceš.
A v tom to je. U piv se sníženým obsahem alkoholu jde o to, že jej: 1. u jídla naředíš, 2. bez vstřebání vylouříš. Jenže vylučování má určitou kapacitu a pokud příjem překročí kapacitu vylučování, začne se vstřebávat. To je ta Tvoje hranice. A právě z tohoto pohledu jsou kasifikována piva se sníženým obsahem alkoholu, protože je prokázáno, že jejich vylčování takto přijatého alkoholu je rychlejší, než odbourávání a vliv na organismus. Taky je to důvod jejich výroby, prodeje a konzumace.
Taky k tomu přistupuje faktor ředění. Čili je rozdíl jich vypít velké množství bez ředění a dát si dvě k obědu.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |