3 kg bezinek -kuličky
2,20 kg cukru krupice
4 vanilkové cukry
1 kávovou lžičku skořice mleté
2 kávové lžičky mleté kávy
1 citron
8 hřebíčků
1 1/2l rumu
Čisté, umyté bezinky bez stopek dám do hrnce. Zaliji vodou tak, aby byly všechny bezinky potopené. Dám vařit.
Připravím si citronoloupaný a nakrájený na plátky bez pecek.
Jak začnou vřít bezinky tak za stálé míchání přidám kávu, nechám vařit 2 minuty pak přidám skořici, hřebíček a citron, nechám vařit 2 minuty a odstavím
Vše dáme na chladnější místo na 24 hodin
Pak šťávu přecedíme přes plátýnko a snažím se vymačkat šťávu co nejvíc.
Šťávu dám vařit a přidám cukr vaříme 5 minut a pak přidám vanilkový cukr a po vařím 2 minuty.
Šťávu nechám vychladnout a nakonec do ní přileji rum .
Naliji do lahví a zazátkuji a dám do špajzu do tmy a každý den užívám
panáka a je to moc dobré a zdravé
0 Nominace Nahlásit |
Tento likér si doma každé léto děláme.Postup je celkem lehký.
Potřebujete: květy černého bezu(záleží na vás kolik nejlépe okolo
40 květů)
dále tak 3 l vody, 1kg cukru, 50g kyseliny citronové a prázdné láhve
(třeba od vína)
Do nádoby dejte květy černého bezu spolu s vodou a kyselinou citronovou.
Zakryjte a nechte stát 24 hodin.
Mezi tím se výluh přefiltrujte, přidejte do něj cukr a alkohol. Míchejte
až se cukr rozpustí a naplňte do lahví.
Likér se může konzumovat hned po vychlazení
Přeji dobrou chuť! :)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |