Návaznost na otázku http://www.odpovedi.cz/otazky/jsou-jidla-ze-syroveho-masa-vyzivove-hodnotnejsi
Jenže Damiana klade důraz na ‚Pochopitelně z prvotřídních surovin‘. A já se ptám dál; když upečené masisko, (ze syrového masa strach) naházím do čistých sklenic, do uzavíratelných kelímků, nechám to zchladnout na balkoně a nahážu do chladničky, nestane se tomu nic? Když nic nesterilizuji? V zavařovací sklenici zůstává jen povrchová část vzduchu… Ke konci pečení masiska jsem přidal sádlo do plechu. Kuchařky, umíte odpovědět? Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4689 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ve všem kladu důraz na prvotřídní suroviny!:-)))
Ale k tomu nakládání… Jde to, je to dokonce jeden ze starých způsobů
konzervace – nakládání masa v sádle. Musíte ho dát do sklenic horké
i s tukem a šťávou, zavíčkovat a pak sterilizovat asi 30 minut. Takhle
naložené vydrží v temnu a chladu hodně dlouho.
Něco jsem ještě našla o nakládání masa a jeho konzervaci vůbec, takže
pokud je zájem, je to zde:
http://clanky.vareni.cz/konzervovani-uzenin-a-masa/
0 Nominace Nahlásit |
Pokud nesterilizujete,tak je k rychlé konzumaci i když je to v lednici.
Použité suroviny:
vepřové, drůbeží nebo krůtí maso na pečení (musí být bez kosti), sůl, kmín, česnek
Na zavařování: zavařovací sklenice, víčka, zavařovací hrnec
Postup:
Maso tepelně zpracujeme běžným způsobem tak, že ho osolíme, okmínujeme, přidáme česnek, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a upečeme v troubě (úmyslně nedáváme cibuli, protože by pak mohla ve sklenici zkvasit). Až je maso hotové, vložíme ho do vymytých a vysušených zavařovacích sklenic, zalijeme troškou vody (asi 1,5 dcl), zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 95 až 100 stupňů Celsia po dobu 1 hodiny. Pak sklenice necháme vychladnout a druhý den ještě jednou necháme projít sterilizací po dobu 1 hodiny.
http://recepty.korenisveta.cz/zavarovani/883-zavaovani-peeneho-masa-
0 Nominace Nahlásit |
To je takové „chození kolem horké kaše“. Navrhuji upéct a hned sníst, protože pečené maso je nejchutnější hned po vytažení z trouby.
0
před 4689 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |