Lišky určitě ne.
Jediné co je hořké je toto :
http://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99ib_%C5%BElu%C4%8Dn%C3%ADk
Není to jedovaté ale je to nepoživatelné a pokud se ti to zamíchá mezi ostatní houby můžeš to všechno vyhodit.
0 Nominace Nahlásit |
Lišky nahořklé nejsou ani sušené,aspoň jsem to nikdy neslyšela!My
totiž houby jen zamražujeme,a to nakrájené v syrovém stavu /povařené
ztratí částečně chuť/ a nikdy jsme je hořké neměli /Dami promiň,že
nesdílím Tvůj názor?!/.
Houbu s hořklou chutí znám jen tzv.„hořčáka“,je to ten,co je
v odkazu od mosoje.
0 Nominace Nahlásit |
Lišky nejsou nahořklé a nezkoumají se podle chuti, ale podle vzhledu a místa výskytu. Jediná houba, která je jedlá, když je i chutná je holubinka, ale žádná z nich smrtelně jedovatá není. Doporučuji neochutnávat a nesbírat houby, které neznáš.
0
před 4529 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nemyslíš sušené lišky? Ty opravdu v suchém stavu hořknou, proto se na
sušení nehodí. I zmrazené houby mohou být hořké. Ty, které nakrájené
nepovaříš alespoň pár minut a až pak nezmrazíš – ale hodíš je
syrové do mrazáku, mají někdy sklon zhořknout.
Jestli ti jde o syrové houby, tak co vím, hořký bývá hřib kříšť,
hořčák nebo satan. Ale na houby je odborník můj muž, já se radši věnuji
jejich zpracování. Otrávila bych každého spolehlivě (snad jen
houbama!) – mám tendenci sbírat houby, které se mi líbí a jsou mi
sympatické…:-)
Doplňuji:
ad Hanny2: Hovořím (bohužel) z mé vlastní zkušenosti. Já měla hnusné,
žlučové ťagry. Fakt! 🙂
Upravil/a: Damiana
0
před 4529 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
lišky mají svou kořeněnou chuť, někomu se mohou zdát hořké
0
před 4526 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hanny 2 píše: „My totiž houby jen zamražujeme, a to nakrájené v syrovém stavu “.
To je chyba! Podle Ladislava Hagary se houby mají zamrazovat zásadně
tepelně upravené. Jde totiž o to, že vložíte-li sáček nebo dózu
s houbami do mrazáku, tak teploty –18° C v něm není dosaženo
okamžitě, teplota klesá postupně. Jakmile klesne pod bod mrazu, začnou
v buňkách hub růst ledové krystaly, ty buňky roztrhají, roztrhají také
lysosomy a uvolní z nich lytické enzymy. A ty dokáží pracovat i pod
bodem mrazu a tvořit i v jedlých houbách jedy.
Před zmrazením je tedy nejprve třeba inaktivovat v houbách enzymy, a to
tepelnou úpravou.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |