Odpoveď byla označena jako užitečná
Je přímo jedovatý – zejména za syrova…
😉
http://burle.blog.cz/1408/hrib-satan-a-jeho-toxikologicka-tajemstvi-ii-cast
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3271 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
V satanu byly zjištěny i indolové deriváty (psychotoxické látky, které se vařením nerozkládají). Ke konzumaci jej proto nelze v žádném případě doporučit.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99ib_satan
0 Nominace Nahlásit |
„Je jedovatý, ale ve skutečnosti ne o moc víc než hřib kovář nebo václavky. Pokud jej déle tepelně opracujete, můžete jej klidně sníst“…hm, to hledím.
Ani o václavkách bych to nikdy neřekla, že jsou jedovaté…
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |