Avatar uživatele
Lucyfer

Musí se do kulajdy přidat ocet, pokud ano, tak proč?

Slyšela jsem, že by se to jinak srazilo či co…

Zajímavá 0 před 2123 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Záleží na tom, kdy se do polévky nebo omáčky přidává ocet. Já ho svařím, aby byl horký. Nebo ocet se musí dát dříve než smetana.

Pročtěte si názory na toto téma. Jde sice o koprovou omáčku, ale je to stejné.

ttps://www.emi­mino.cz/disku­se/proc-se-mi-vzdycky-srazi-koprovka-215384/

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ocet se nemusí přidávat, pokud mezi výchozími surovinami jsou nakládané houby či kopr nebo kysaná smetana. Např. https://www.re­cepty.cz/recep­t/domaci-kulajda-154093 nebo https://recep­ty.vareni.cz/ku­lajda/

kysaná smetana nebo sladká smetana + ocet se může dát až nakonec a jen krátce nechat přejít varem. Jinak by se to opravdu srazilo.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Pro chuť

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
PankracXZ

Jako bývalý kuchař, tak se ocet dává pro chuť.
Za mě má být kulajda sladkokyselá,ale každému chutná jinak.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Nemusí, ale nebude to potom chutnat jako kulajda.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Vždy přidám trochu octa, dokonce po smetaně a ještě nikdy se mi polévka nebo koprová omáčka nesrazila. Ocet má pokojovou teplotu.
Jak radí annas, s jistotou úspěchu, bez úhony (sražení) je vhodné ocet zahřát.
Přidávám pro chuť.

před 2123 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek