Ne, většinou mažu chleba sádlem se škvarky. Ale ty, pokud bys měl
cukrovku, tak med není vhodný. A zdravé cukry neexistují.
Jirko, tady máš podrobně popsány cukry i sacharidy: https://aktin.cz/sacharidy-vs-cukry-jaky-v-nich-je-rozdil
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Hm… hmm… 🤔🤔🤔 Jiřík mohlo by tohle být eventuálně zdravé ovšem potom musíš mazat taky i pravým máslem a horko těžko někde shánět rovněž pravé rohlíky či pravý chléb! 💁♂️💁♂️💁♂️
Upravil/a: zjentek
2Kdo udělil odpovědi palec? jirka F, aliendrone
před 29 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne, ale včera jsem si namazala toustovej chleba z Kaufu Ramou a medem z Chile, aspoň to píšou na etiketě, a fakt chutnal ten med fantasticky, jako kdysi. Toustovej chleba Kauf má nově v celku, z dopékárny, a nejedla jsem lepší.
0 Nominace Nahlásit |
NE,
nejsem padlá na hlavu a trochu ještě dbám,
na své zdraví 😁
Ano, pečivo si mažu jen pravým máslem (82 – 84 %). Žádné,
„tragické náhražky“, tzv. rostlinná másla a tuky,
která zanášejí cívy (typu Rama. Fora atp.).
Pak sádlem, případně sýrem typu žervé, lučina… .
MED si dám občas do čaje s citronem,
a když mne někdy honí mlsná, máznu si med na
pečivo, k neslazenému čaji.
Při viroze či nachlazení, sáhnu po medu
Mede má sice dost antioxidantů (čerpám z jiných zdrojů).
Obsahuje velké množství jednoduchých cukrů!!!
Pro diabetiky, nic moc vhodného (střídmě, tedy občas).
6 důvodů, proč omezit jednoduché cukry
https://www.bigboy.cz/6-duvodu-proc-omezit-jednoduche-cukry-p1267/
CUKR je stále jen „cukr“, bez ohledu na původ!!!
Ani fruktoza není žádné terno! Sacharidy jsou ve všem.
takže, ani s ovcem se to denně nemá přehínet.
MED má kolem 82% cukrů.
Složení medu (průměr)
Glukóza 38 %
Fruktóza 31 %
Ostatní cukry (sacharóza aj.) 13 % t(roje cukry)
Voda 17 %
Aminokyseliny 0,3 %
Vitaminy + minerální látky 0,2 %
Upravil/a: da ny
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Filip84
před 29 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, na chleba, rohlíky nekupuji. Potom celý den nemusím jíst nic sladkého, ani čaj nikdy nesladím.
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, jirka F
před 29 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejím med. Někdy z něj vařím, ale jinak mi to nechutná.
Nejím chleba s máslem. Když už, tak se zakysanou smetanou a marmeládou / džemem.
To ale není snídaňový jídlo, pečivo se zákyskou a marmeládou jím odpoledne k čaji. Ráno bych z toho hodil kufr.
Pro tebe je ale takové jídlo krajně nevhodné – máš všecky choroby na světě, co existují, a které ještě nemáš: brzy chytneš! 😜😂 Ne, vážně: sotva chodíš, do rachoty zvesela pro tebe jezdili emergencias tak nejméně 5× tejdně, bojíš se mne, znojemskýho strážce dvou automatů, bojíš se venku slunce, bojíš se chodit po ulici, aby na tebe nespadl šutr vesmírný … Takoví lidé by měli jíst pořádně, ne ty tvoje blafy! 🙄🤢
0 Nominace Nahlásit |
Nesnáším od dětství na pečivu „slanosladkou“ kombinaci (dle mé chuti). Máslo – med, případně máslo – džem, Nutella aj. srajdy – úpo se mi ježí chlupy hnusem jen z té představy. Sladké mi nevadí, klidně občas zblajznu čokošku (i když bych to neměl). Ale je to pro mne ekvivalent parádního právě z grilu sundaného voňavého bifťoura, který hustě posypeš moučkovým cukrem. NJN, každý máme jiné chutě. 🙂
Zajímavé je, že sourosemetriky právě tyhle hnusy dlabou, až se jim dělají boule za ušima a ještě si to pochvalují. NJN, ženský… 😮
0 Nominace Nahlásit |
Jiřík a jak jsi vlastně stár? BO pro tebe pravý med, může být jinak už pěkná sračka, nebezpečná.
CUKR NENÍ ZDRAVÝ ani pro zdravého člověka.
Sacharidy jsou ve všem.
Některé tebou zmiňované choroby a psychika,
vyžadují ZMAČNÉ OMEZENÍ PŘÍJMŮ CUKRŮ,
tedy sacharidů!!!
Drap | 1730 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 918 | |
iceT | 631 | |
da ny | 627 | |
zjentek | 584 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |