Odpověděl/a – 18.březen 12:30
NE,
nejsem padlá na hlavu a trochu ještě dbám,
na své zdraví 😁
Ano, pečivo si mažu pravým máslem (82 – 84 %)..
MED si dám občas do čaje s citronem,
a když mne někdy honí mlsná, máznu si med na
pečivo, k neslazenému čaji.
Při viroze či nachlazení, sáhnu po medu
Mede má sice dost antioxidantů (čerpám z jiných zdrojů).
Obsahuje velké množství jednoduchých cukrů!!!
Pro diabetiky, nic moc vhodného (střídmě, tedy občas).
6 důvodů, proč omezit jednoduché cukry
https://www.bigboy.cz/6-duvodu-proc-omezit-jednoduche-cukry-p1267/
CUKR je stále jen „cukr“, bez ohledu na původ!!!
Ani fruktoza není žádné terno! Sacharidy jsou ve všem.
takže, ani s ovcem se to denně nemá přehínet.
MED má kolem 82% cukrů.
Složení medu (průměr)
Glukóza 38 %
Fruktóza 31 %
Ostatní cukry (sacharóza aj.) 13 % t(roje cukry)
Voda 17 %
Aminokyseliny 0,3 %
Vitaminy + minerální látky 0,2 %
Odpověděl/a – 18.březen 12:38
NE,
nejsem padlá na hlavu a trochu ještě dbám,
na své zdraví 😁
Ano, pečivo si mažu jen pravým máslem (82 – 84 %). Žádné,
„tragické náhražky“, tzv. rostlinná másla a tuky,
která zanášejí cívy (typu Rama. Fora atp.).
Pak sádlem, případně sýrem typu žervé, lučina… .
MED si dám občas do čaje s citronem,
a když mne někdy honí mlsná, máznu si med na
pečivo, k neslazenému čaji.
Při viroze či nachlazení, sáhnu po medu
Mede má sice dost antioxidantů (čerpám z jiných zdrojů).
Obsahuje velké množství jednoduchých cukrů!!!
Pro diabetiky, nic moc vhodného (střídmě, tedy občas).
6 důvodů, proč omezit jednoduché cukry
https://www.bigboy.cz/6-duvodu-proc-omezit-jednoduche-cukry-p1267/
CUKR je stále jen „cukr“, bez ohledu na původ!!!
Ani fruktoza není žádné terno! Sacharidy jsou ve všem.
takže, ani s ovcem se to denně nemá přehínet.
MED má kolem 82% cukrů.
Složení medu (průměr)
Glukóza 38 %
Fruktóza 31 %
Ostatní cukry (sacharóza aj.) 13 % t(roje cukry)
Voda 17 %
Aminokyseliny 0,3 %
Vitaminy + minerální látky 0,2 %