Keď dávajú ber, alebo utekaj…
Každá kuchyňa má svoje čaro, svoje špeciality. Netreba na ne pozerať
očami Stredozeme, ale aj cez žalúdok spoznáš človeka. Preto na svojich
cestách sa snažím spoznať krajinu i ľudí aj týmto spôsobom, cez
žalúdok…
Ázijská kuchyňa má svoje špeciality práve v spôsobe výberu
prírodných, nie umelých, prvkov a pochutín do svojej stravy s prímesou
rôznych korenín. Náš žalúdok zvyknutý na vepřoknedlozelo, prípadne
bryndzové halušky, alebo výrobky rôznych „fastfoodov“ má spočiatku
problémy s východoazijskou stravou. Ale, keď jej dôjde na chuť, nevie,
kedy prestať.
A mne to chutí… (ale originál, nie tie pseudoázijské, pseudovietnamské,
pseudothajské výrobky)
3Kdo udělil odpovědi palec? Nuk nuk, annas, briketka10
před 2917 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne. Nejím je nikdy a za žádných podmínek nebudu jíst žádné jídlo připravované asijskou menšinou. Proč? Neberte mě prosím v tomhle ohledu za rasistu, ale kdo někdy jako já na vlastní oči viděl, jak se skladují potraviny (plesnivé maso na betonové podlaze, zmoklé pytle s rýží od kterých plesnivěla i zeď atd.), tak to asi taky jíst nebude. Vždy když jim takový nelegální sklad potravin vybrala hygiena, do 24h to to tam naplnili zas.
0 Nominace Nahlásit |
Občas také upečou pejska i kočičku, můj starý spoluzaměstnanec pracoval tam daleko v rákosí jako montér a ještě k tomu dodává, nedostatek vody, tak si také z nouze místo toaletního papíru používali prst. Postačí nahlédnout do kontrol Čoiky, Češi nejsou také bez problému, ale převážný nedostatek v hygieně je u rákosnických večerek a pohoštění. Dobrou chuť, komu to chutná.
0 Nominace Nahlásit |
Upřímně řečeno, zatím jsem z kalsické vietnamské kuchyně
vyzkoušela jen velmi málo, vlasně jen „pho ga“, kterou jsem si navíc
vařila já, takže nevím, jak moc se blížila té autentické, a pak
„pho“ ve vietnamském občerstvení. Mám pár receptů a snad se je
pokusím provést.
Každopáně se mi skutečná vietnamská kuchyně velice zamlouvá.Je škoda,
Vietnamci, kteří tu provozují restaurace a občerstvení, tohle dlouho
nechápali a místo vlastní kuchyně, která je zdravá, chutná a čerstvá,
nabízeli glutamánovou „rádoby-čínu“ z nepříliš kvalitních
surovin.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |