Avatar uživatele
ven.cik

Máte nějakej dobrej ověřenej recept na fajitas ?

Něco co už máte vyzkoušený…
Doplňuji:
Taky mám rád s kuřecím, ale i s mletym to docela šlo, ale ted sem je zas dělal podle jinýho receptu, a do marinády se měli vymačkat 2 limetky a mělo se to nechat den odležet, a pak to maso bylo docela kyselý a na pánvi pustilo hodně štávy a hrozně se to v tom topilo :D Ale zas sem to přehlušil, když sem si to namáčel do pálivý salsy…:D Dík za recept vyzkouším…;)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, hanulka11, hanny 2 před 4391 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

nejraděj mám kuřecí
Na nudličky nakrájím maso, osmahnu , posypu chilli kořením , osolím , přidám nakrájené papriky /víc barev/ podliji maličko červ. vínem a podusím na druhé pánvi usmažím tortilly na sucho a ke směsi přidám plátky syrových rajských a naplním tortilly . Miluji hodně pálivé.
ale můžeš udělat z jakéhokoliv masa s přidáním jiné zeleniny , dobrý je i lilek místo paprik -ale to musíš vyzkoušet sám

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Mám vyzkoušený, ale připravuji to jako qusadillas – mám raději balenou, křupavější verzi, je ale jedno, jestli to neogriluješ v tortille a uděláš klasické fajitas.
Krůtí plátek nakrájím na nudličky, trochu osolím, posypu chilli a lehce obalím v kukuřičném škrobu. Osmahnu dozaltova na slunečnicovém oleji, přidám na kostičky nakrájené papriky (červená, zelená, žlutá), proužky červené cibule. Přidám lžíci vody a pokapu trochou Tamari – to dodá patřičnou tekutinu, aby se suroviny dokonale spojily. Nakonec přidám dvě lžíce kukuřice a červených konzervovaných fazolí. Nahřátou tortillu posypu strouhaným sýrem a pokladu krůtí směsí. Přeložím a dám do rozehřátého grilu, přiklopím. Opečenou qusadillu mám ráda jen tak, ten rozpuštěný sýr nahradí omáčku, ale dobré je to i s klasickou salsou nebo se salsou verde. (Když vynechám fazole uvnitř, je k tomu dobrá i taková pasta z nich – zcezené červené fazole z konzervy osolím, opepřím, přidám olivový olej a rozmixuji.)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek