Dosud jsem kupoval pouze základní druh kulatozrnné rýže, dlouhozrnná mi nějak nejede. Nevím proč, ale třeba v Kaufu mají jen jeden nevalný druh, nějak se z trhu vytrácí. Naopak vidím různé dražší: jasmínová, basmati a pár dalších. Jsou sice taky dlouhozrnné. ale snad stojí za to. Kterou byste doporučili a proč?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 2617 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Záleží na chuti. Kulatozrnou používám na nákyp, lepí se, takže u tohoto pokrmu vyhovuje.
Jinak pravidelně kupuji rýži Parboiled, která je zdravější, nerozvařuje se a chutná mně. Někdy koupím i Natural.
Můžete se o ní přečist víc
http://www.lagris.cz/produkty/ryze/parboiled/parboiled
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Natural víc zasytí a je nepochybně zdravá, ale je dražší. Pak mám ráda jasmínovou, protože se hezky matlá. Občas udělám sushi a tam se používá matlavá kulatozrnná smíchaná s rýžovým octem a to chutná moc dobře. Nejkvalitnější je prý basmati, ta je používaná zase v indické kuchyni. Naopak fakt nemusim tu sypkou, která furt padá z vidličky. Pak odmítám pytlíkovou, protože to je zase kus zbytečnýho plastu navíc.
0 Nominace Nahlásit |
… jestli tě to zajímá, tak si počti:
… ale muj názor je, že nazáleží na rejži, ale na způsobu přípravy a kuchařce, protože ze sebelepší rejže dokáží leckde udělat čínskou pomstu …
Upravil/a: Mc Merkurion
0 Nominace Nahlásit |
Kupuji Basmati, někdy jasmínovou (ta snižuje cholesterol), ale je trochu lepkavější. Jinak rýži miluji, je lehce stravitelná. Dělávám ji na cibuli, přidám sladkou papriku. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Kupuji ryzi Uncle Ben´ s fullkornsris – PŘÍRODNÍ RÝŽE VE VARNÝCH SÁČCÍCH 500G – jsou tam 4 sacky po 125 g, vari se 10 minut a jasminovou ryzi COOP.
Upravil/a: yuko
0 Nominace Nahlásit |
RouzakiKate: natural je ta s těma slupkama? Brrr… zdravější možná je, ale pro mně by asi nebyla moc jedlá. Jinak sdílím tvůj vkus i vkus většiny asiatů: rýže se musí trochu lepit (jinak by se ani nedala jíst hůlkama). Právě ale nevím, jak je na tom ta basmati.
Se slupkami je ještě ta hnědá dlouhozrnná indiánská a ta se prodává
společně namixovaná s tou bílou a to je taky dobrý. Možná
i samostatně. Viděla jsem i červenou rýži.
A půjdu si asi nějakou uvařit a dám si do toho vajíčko na měkko :)
A mimochodem děkuji za poslední udělený palec, který mi chyběl do
kategorie stříbrné :D
Děkuju :) jsem tu už dlouho, chodím sem pravidelně, ale neodpovídám na všechno a za každou cenu, tak proto mi to tak trvá.
Mc Merkurion: testy mě celkem nezajímají, ale ta stránka co mě zajímá se bohužel nedá otevřít. Součástí té adresy určitě není ta závorka. Buď ji nepoužívej, nebo po závorce dej mezeru. Mohl bys znova?
Zase vedle, jak jsem psal, zajímá mě ten poslední odkaz „jakou rýži koupit“. Jestli budeš tak hodný, zkus to ještě jednou do diskuze. Dík.
… no jo, jenže já zkusil po sobě první,a tam byl error, tak jsem to dál už nezkoušel, sorry, tak tady je: http://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-vyzive/Manual:-Jakou-ryzi-koupit__s10010x8207.html
Jo, to s tou přípravou máš pravdu, pro mně to sice není problém, ale musí se to umět. Přesto jsem si práci usnadnil a používám rýžovar, s ním to zvládne i naprostý kuchařský diletant.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |