Avatar uživatele
Kelt

Kolikrát stačí vyměnit horkou vodu v hrnci, aby byla studená i s obsahem?

Vařím si vajíčka na tvrdo, dávám tam sůl i sodu, vařím 10 min i více a pak to dávám do studené vody, ale pořád nejsem spokojený s oloupáním. Takže po skončení procedury vyleju horkou vodu z kastrolu, kde jsem vařil vajíčka a naleju z kohoutku studenou, za chvíli znovu vyleju vodu ohřátou a napustím studenou. Opakuji asi 3 x až 4 x. Pak to tam chvíli nechám a pak nechám vajíčka volně chladnout a za pár hodin, nebo příští den je oloupu. Vajíčka jsou uvařená, ale někde zůstává skořápka a nejde dobře oloupat. Kde dělám chybu? Děkuji.

Zajímavá 0 před 1368 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Zkusil jsem už VŠECHNO. Ale nejosvědčenější metoda je tato: Uvařím jen tolik vajec, kolik hned spotřebuji. Po vaření na ně pustím studenou a po pár sekundách, až jdou vzít do ruky, hnedle je rozkřápu o dřez. Pak je ponořím zpátky do tý mezitím vlažný vody a ještě pár minutek nechám chladnout. Pak jdou loupat.

Kdybych vařil vejce a chtěl je jíst až následující den, skořápku bych určitě nerozkřápal, ale nechal celistvou až do zítra. (;

Ovšem to platí pro VEJCE DOMÁCÍ, ty kupovaný neoloupeš nijak, bohužel. Můžeš počkat, až budou starý, ne čerstvý. pak by to možná šlo. (;

.............­.............­...

Keplere myslíš těsně před vařením?

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Já sice vajíčka na tvrdo nevařím, ale někde jsem četl radu, aby se skořápka rozrušila válením po tvrdé podložce. Jinak platí, že čím čerstvější vejce jsou, tím hůř se loupou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Midoc

Stačí jednou nalít studenou vodu. Pak vodu slít, nechat je zchladnout.
Když to nejde, dělat je na jiný způsob.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1154 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek