Vařím si vajíčka na tvrdo, dávám tam sůl i sodu, vařím 10 min i více a pak to dávám do studené vody, ale pořád nejsem spokojený s oloupáním. Takže po skončení procedury vyleju horkou vodu z kastrolu, kde jsem vařil vajíčka a naleju z kohoutku studenou, za chvíli znovu vyleju vodu ohřátou a napustím studenou. Opakuji asi 3 x až 4 x. Pak to tam chvíli nechám a pak nechám vajíčka volně chladnout a za pár hodin, nebo příští den je oloupu. Vajíčka jsou uvařená, ale někde zůstává skořápka a nejde dobře oloupat. Kde dělám chybu? Děkuji.
Zajímavá 0 před 1368 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zkusil jsem už VŠECHNO. Ale nejosvědčenější metoda je tato: Uvařím jen tolik vajec, kolik hned spotřebuji. Po vaření na ně pustím studenou a po pár sekundách, až jdou vzít do ruky, hnedle je rozkřápu o dřez. Pak je ponořím zpátky do tý mezitím vlažný vody a ještě pár minutek nechám chladnout. Pak jdou loupat.
Kdybych vařil vejce a chtěl je jíst až následující den, skořápku bych určitě nerozkřápal, ale nechal celistvou až do zítra. (;
Ovšem to platí pro VEJCE DOMÁCÍ, ty kupovaný neoloupeš nijak, bohužel. Můžeš počkat, až budou starý, ne čerstvý. pak by to možná šlo. (;
.............................
Keplere myslíš těsně před vařením?
Upravil/a: zjentek
0
před 1368 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já sice vajíčka na tvrdo nevařím, ale někde jsem četl radu, aby se skořápka rozrušila válením po tvrdé podložce. Jinak platí, že čím čerstvější vejce jsou, tím hůř se loupou.
0
před 1368 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stačí jednou nalít studenou vodu. Pak vodu slít, nechat je
zchladnout.
Když to nejde, dělat je na jiný způsob.
0
před 1367 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |