Odpověděl/a – 16.únor 13:27
Zkusil jsem už VŠECHNO. Ale nejosvědčenější metoda je tato: Uvařím jen tolik vajec, kolik hned spotřebuji. Po vaření na ně pustím studenou a po pár sekundách, až jdou vzít do ruky, hnedle je rozkřápu o dřez. Pak je ponořím zpátky do tý mezitím vlažný vody a ještě pár minutek nechám chladnout. Pak jdou loupat.
Kdybych vařil vejce a chtěl je jíst až následující den, skořápku bych určitě nerozkřápal, ale nechal celistvou až do zítra. (;
Ovšem to platí pro VEJCE DOMÁCÍ, ty kupovaný neoloupeš nijak, bohužel. Můžeš počkat, až budou starý, ne čerstvý. pak by to možná šlo. (;
Odpověděl/a – 16.únor 21:07
Zkusil jsem už VŠECHNO. Ale nejosvědčenější metoda je tato: Uvařím jen tolik vajec, kolik hned spotřebuji. Po vaření na ně pustím studenou a po pár sekundách, až jdou vzít do ruky, hnedle je rozkřápu o dřez. Pak je ponořím zpátky do tý mezitím vlažný vody a ještě pár minutek nechám chladnout. Pak jdou loupat.
Kdybych vařil vejce a chtěl je jíst až následující den, skořápku bych určitě nerozkřápal, ale nechal celistvou až do zítra. (;
Ovšem to platí pro VEJCE DOMÁCÍ, ty kupovaný neoloupeš nijak, bohužel. Můžeš počkat, až budou starý, ne čerstvý. pak by to možná šlo. (;
.............................
Keplere myslíš těsně před vařením?