Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.únor 13:27

Zkusil jsem už VŠECHNO. Ale nejosvědčenější metoda je tato: Uvařím jen tolik vajec, kolik hned spotřebuji. Po vaření na ně pustím studenou a po pár sekundách, až jdou vzít do ruky, hnedle je rozkřápu o dřez. Pak je ponořím zpátky do tý mezitím vlažný vody a ještě pár minutek nechám chladnout. Pak jdou loupat.

Kdybych vařil vejce a chtěl je jíst až následující den, skořápku bych určitě nerozkřápal, ale nechal celistvou až do zítra. (;

Ovšem to platí pro VEJCE DOMÁCÍ, ty kupovaný neoloupeš nijak, bohužel. Můžeš počkat, až budou starý, ne čerstvý. pak by to možná šlo. (;

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.únor 21:07

Zkusil jsem už VŠECHNO. Ale nejosvědčenější metoda je tato: Uvařím jen tolik vajec, kolik hned spotřebuji. Po vaření na ně pustím studenou a po pár sekundách, až jdou vzít do ruky, hnedle je rozkřápu o dřez. Pak je ponořím zpátky do tý mezitím vlažný vody a ještě pár minutek nechám chladnout. Pak jdou loupat.

Kdybych vařil vejce a chtěl je jíst až následující den, skořápku bych určitě nerozkřápal, ale nechal celistvou až do zítra. (;

Ovšem to platí pro VEJCE DOMÁCÍ, ty kupovaný neoloupeš nijak, bohužel. Můžeš počkat, až budou starý, ne čerstvý. pak by to možná šlo. (;

.............­.............­...

Keplere myslíš těsně před vařením?