Dneska jsem se rozhodl že se konečně pustím do vaření a začnu hned tím co miluju, v tomhle případě pekingská sladkokyselá polévka :)
Koupil jsem balení 800g kuřecích prsních řízků, můžu použité vyvařené maso z vývaru poté použít na osmažení?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 2632 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Použít prsní řízky na vývar je nehorázné plýtvání a ten vývar by ani nebyl dobrý. Používají se hřbety, nebo křídla. Dávám tak 30 dkg na litr, když chci zesílit, použiju natur bujón v kostce. Řízky z uvařeného masa si neumím představit, většina chuti masa je pryč. Leda bys je něčím vydatně okořenil.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Lurius Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
… brzo jsi uzavřel otázku: takže od konce: maso z vývaru se běžně používá do omáček, dá se i osmažit, ale princip osmažení je, aby se maso zatáhlo, což u u vařeného nejde, na vývar jsou nejlepší kosti, na kuřecí tvz kuřecí ořez, prsa jen uvaříš, ale vývar bude nulový … jo, v tý čínský kuchyni to tak funguje, ale to by jsi musel mít na litr vývaru aspoň kilo prsou …
Kepler:
Čínská kuchyně tak ale funguje. Maso nakrájené na kousky se povaří a je
z toho vývar jako základ na polévku. Ty vyvařené kousky se pak rychle
osmaží se zeleninou, kořením a dalším a je to hlavní jídlo. Polévka
i jídlo se zahušťuje škrobem, ne jako u nás moukou.
Takhle jo, když se vývar od masa neoddělí, tak to musí být super. Předpokládám, že ta osmažená směs masa a zeleniny se nakonec vsype do toho vývaru. To by asi tak odpovídalo stylu asijských kuchyní. Přiznám se ale, že čínskou kuchyni zkouším jen občas a to si ji ještě modifikuju podle vlastní chuti.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |