Nevím, po čem vlastně pátráš. U nás vyráběný hnědý cukr z cukrové řepy je ten bílý, pouze obarvený melasou nebo karamelem. Výživová hodnota i obsažené stopové prvky jsou v podstatě srovnatelné s cukrem bílým. Nelze hledat kvalitu v jedné hromadě.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Kvalitní hnědý cukr, a v podstatě i „hnědý cukr“, je protimluv. Jak už bylo řečeno, jde o obarvení.
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, ivzez, da ny, anonym, independent
před 2413 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
„Mimořádné vlastnosti hnědého a třtinového cukru jsou pouhým mýtem. Teprve rafinací se z cukru dokonale odstraní veškeré nečistoty, které z polí přijdou do cukrovaru spolu s řepou.“
více informací zde: https://www.dtest.cz/clanek-1934/hnedy-nebo-bily-cukr
Upravil/a: anonym
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit |
Poohlédni se (nejlépe někde v prodejně „zdravá výživa“) po kvalitním cukru NERAFINOVANÉM a hlavně nevěř (krom prodavačky ZV) pouze „místím žlampům“, tady chodí i učitelé.
Není to tak, že veškerý hnědý řepný cukr na českém trhu je bílým
cukrem obarveným na různé odstíny hnědé. O tom tě může přesvědčit
skutečně třeba učitel, pokud jsi jeho bezbranným žákem, ale taky to
z jeho strany vůči tobě může být stejným podvodem, jako když ti
prodají zaručeně nerafinovaný český cukr z rafinerie v Polsku, jako
třeba tento:
https://www.biokvalita.cz/A-Z-bio-potraviny-VSE/Cukr-a-sul/CUKR-NERAFINOVANY-prirodni-cesky-1kg
@da ny: tento cukr si můžeš prohlédnout i v jiných odkazech. Zvlášť vypečený popis (záměrně) je třeba zde:
Pro zjistění obsahu balení a jeho složení je opravdu NUTNÉ číst pozorně mezi řádky, zběžné přelétnutí popisu pohledem nestačí ;)
Upravil/a: zjentek
2Kdo udělil odpovědi palec? da ny, independent
před 2413 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kvalitní hnědý cukr neexistuje.
Chcete-li vyhazovat peníze za nesmysl, je to Vaše věc.
Ale měla byste vědět, že tím nic neděláte pro své zdraví.
Pro zdraví je rozumnější omezit množství cukru,
případně jej alespoň zčásti nahradit medem.
0 Nominace Nahlásit |
Těžko říci, tento se tváří, jako nerafinovaný.
Osobní zkušenost nemám…
https://www.biokvalita.cz/A-Z-bio-potraviny-VSE/Cukr-a-sul/CUKR-NERAFINOVANY-prirodni-cesky-1kg
@zjentek
děkuji, čtu poslední 2 roky pomocí lupy, někdy šetřím čas a také mi
sem tam něco uteče (také mívám v textu přepisy a chybičky) 😁
Hezký den!
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Zvažte spíše použití cukru/sladidla.
Některé nápoje lze pít neslazené.
Slazení medem: nápoje, některé dezerty, cukrářské výrobky.
Marmelády se „šidí“ náhradami jen těžko (s ohledem na zdraotní
rizika umělých sladidel).
Ještě slušnou variantou je cukr březový. Raději sypký, než tekutý
Xylitol.
Vhodný i pro diabetiky. Vyšší cena.
http://www.rehabilitace.info/vyziva-a-jidlo/brezovy-cukr-super-sladidlo-pro-
http://www.spektrumzdravi.cz/peceni-bez-cukru-mlsejte-bez-vycitek-a-vyzkousejte-zdrave-recepty-bez-cukruvsechny/
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |