Obvykle ne, stačí mi symbolická kapka mléka. Jenom když mám
„chutě“, dám si do kafe lžičku medu, trochu skořice a anýz. Ale co se
týče klasickýho kafe, tak to nesladím vůbec, jen do něj kápnu již
zmíněné mlíko.
Čaj – podle toho jakej – černej opět s medem, nejlépe i s citronem,
ovocnej nesladím…
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Instantní kávu s trochou mléka a bez cukru. Ale pravou kávu v kavárně, zásadně bez cukru a bez mléka.
0 Nominace Nahlásit |
chcem cítiť chuť kávy – nie cukru, mlieka či nejakého korenia –
teda nesladím.
tiež ju pijem horúcu (espresso).
káva má byť ako černoška – silná, čierna a žeravá.
čaj (čierny, zelený) tak isto nesladím.
😉
0 Nominace Nahlásit |
Kafe musí být jako brazilská holka – žhavý, sladký a černý…
😉
Ale čaj si dávám lecjak – od hořkého (bez ničeho) přes slazený cukrem
i medem, s citronem, s mlékem po výtečný jemně osolený
s máslem…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Kafe piju bez cukru a bez mlíka. Radši něco sladkého přikusuju k tomu
kafi.
Čaj moc často nepiju, spíše v zimě a při nachlazení. Do čaje dávám
med a citrón a mohu-li si to dovolit, tak nějakou tu kořalku z léčebných
důvodů 🙂 Vzniká tak velice výhřevné pití, kterého se bacily lekají a
prchají.
0 Nominace Nahlásit |
Čaj zásadně nesladím, protože cukr máme v dnešní době ve všem. Některé čaje mají svoji vlastní sladkost – a teď nemyslím nějaké ty laciné šmejdy z nějakého laciného obchodu, které jsou aromatizovány:D
Bezkofejnovou kávu si dám s mlékem k dortu – pít kávu bez dortíku
si neumím představit:D
Kofejn bych vysoce zdanila – jako je to u alkoholu a nikotýnu:D
0 Nominace Nahlásit |
když jsem začal pít kávu, tak jsem nesladil vůbec a postupně jsem se po čtvrt lžičkách dostal na lžičku a půl
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
bez cukru bych nevypil
a taky bez mléka nebo smetany taky bych nedal
ale to je tim ze piju ty sracky jako velvet atd..
když je to ta kvalitnejsi z ciste kavarny co to melou, tak nepotrebuju ani
cukr ani mleko ani smetanu
caj dam i bez cukru
0 Nominace Nahlásit |
Ne, kávu si „přisladím“ troškou skořice a mléka.
Čaj nesladím.
Osladím si jen grog (párkrát do roka). 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Kafe málo sladím, tak asi pět, šest, zrníček. Ale čaj, jednou za rok, musí bejt sladkej.
0 Nominace Nahlásit |
Kafe nesladím,nepiju ho,ale čaj ano,ten i sladím.
Ale chtěl bych vidět jak se píje žhává káva jak píše zdejší
mudrc Gecco.
0 Nominace Nahlásit |
Káva bez cukru a hodně mléka. Když není mlíčko, sladím. Když už
kafe musí být.
Čaj také bez cukru, většinou. Občas černý s citronem či mlíčkem a
cukrem.
🙂 🙂 🙂
0 Nominace Nahlásit |
.. a mlekaři, kakaaři.:-) Ano, kávu piji mírně sladkou, mléko nesladím vůbec ale kakao ano a čaj přiměřeně, záleží o jaký druh čaje jde. Třeba bylinkový vůbec ne.
0 Nominace Nahlásit |
dávám si do kafe, pokud možno, třtinový cukr.. dále pak mléko nebo smetanu
ale snažím se cukr omezovat, resp. nedávat vůbec, protože na tomhle webu ( http://www.piccoloneexistuje.cz/ ) píšou, že se to nedělá.. hlavně u výběrové kávy by se jednalo o její prznění (mlékem i cukrem)… podle tohoto webu – pokud někdo musí kávu sladit, tak to znamená, že je udělaná ze špatných zrn nebo je špatně už samotná příprava
u čaje – jak kdy.. někdy bílý cukr, někdy třtinový hnědý (u pytlíkových ovocných čajů, které už téměř vůbec nepiju) … někdy med.. ten dávám do bylinkových a do pečených ovocných čajů naší domácí výroby… zelený čaj nepiju vůbec, nepůžu po něm usnout.. černý čaj piju výjimečně, a to s citronem a medem… pu-erh a rooibos piju neslazený
Zdroj: http://www.piccoloneexistuje.cz/
0 Nominace Nahlásit |
Zdravím a dobrý den, mám to tak, že některou ano, některou ne. Třeba brazilská káva se podle mě bez cukru moc pít nedá. Ale na druhou stranu máme tu kousek od Chrudimi pražírnu a tu si nedovedu představit s cukrem. Prostě to je různé a podle chuti. Rozhodně ale nejsem takový ten člověk, který říká, že cukr je dobře nebo špatně. :)
Luxx, divím se, že ještě někdo ovocné čaje kupuje, takový obarvený hnus. Dá se udělat po domácku.
právě, že už je nekupupuju.. jen dopíjím poslední kusy, co doma ještě jsou.. domácí ovocný čaj máme doma, tzv. pečený čaj
ale to se opakuju, všechno tohle je i v mé odpovědi (jen né tak do podrobna) :)
@agneta:
počuli ste, že by niekto spôsobil dopravnú nehodu a bol odsúdený za to, že bol pod vplyxvom nikotínu či kofeinu, teinu, cukru, knedlo/vepřo zelo?
😉
Pumíku, zamíchat vanilinový cukr do kila cukru pro aroma, to můžu. Co kdybychom zalili kávu do cukru?
talka, já cestou na kole dostal neodolatelnou chuť na kafčo při vůni linoucí se z některého domku. Pak se dá říct, že káva může být žhavá.
Ad ptáč
Piju kávičku taky jen žhavou a když mi
vystydne musím ji ohřát stejně tak i čaj
ten musí být vařící jinak by to byl vývar
z ponožek a jen černej Earl Grey :
https://cs.wikipedia.org/wiki/Earl_Grey
je podle mě moc dobrej a s citronkem 😁
briketka10 → to já piju kafe zásadně studené nebo vlažné.. teplé mi nechutná a horké už vůbec :)
Jugare – až potkáš žhavou holku, pochopíš i to kafe…
A nebo taky možná ne – někomu, holt, dáno není…
🙂
Ty už si jí zřejmě potkal,jen nechápu,že tě tu někdy nechá sedět
skoro celej den u pc.
To je asi ta žhavost.
Káva instantní Velvet Jacobs není z kávy, je to instantní melta s cikorkou a kofein (http://www.cisty-kofein.cz/). Mletá Jihlavanka obsahuje hodně Robusty, možná Arabiku neobsahuje vůbec, proto je lepší s cukrem.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |