Ahoj,
v mnoha člancích a diskuzí jsem si přečetla že pečivo jako jsou křehké
plátky se obvykle tráví dobře ale jinde zase čtu že to jen ucpává
žaludek..tak jak to tedy vlastně je?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Damiana před 4412 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Křehké plátky mám docela ráda a jím je často. S jejich trávením
problém nemám, ale je pravda, že když se na ně napiješ, zasytí tě na
dost dlouhou dobu – nabobtnají a jelikož obsahují hodně vlákniny,
trávení je pomalejší – to je ale také jejich „poslání“ –
v redukčním dietním režimu mají své nezastupitelné místo.
Naproti tomu klasické dietní suchary (nejlépe s obsahem vřídelní soli)
jsou určeny zejména při žaludečních a žlučníkových onemocněních –
protože „nahrazují“ bílé pečivo (neobsahují slupky z celých zrn, tak
nedráždí), ale nenadýmají jako čerstvé pečivo. Karlovarské suchary a
hořký černý čaj je klasika, která zklidní rozbouřený žaludek
dozajista.
Minule ses tu ptala na rýži. Doporučuji ti vyzkoušet i rozvařené ovesné
vločky nebo krupky – obsahují hodně tzv. šlemu, který na žaludeční
sliznici působí opravdu blahodárně. A také je dobrý
heřmánkový čaj.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4412 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
však je to jak montážní pěna.Já to teda nikdy nejedl ale,že to není dobře stravitelné slyším dost často. Já radši masíčko.
0
před 4412 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jako děti jsme dostávali od dědy cukrované Lomnické suchary. Pro nás to
byla pochoutka.Už je asi nevyrábí léta jsem je už nikde neviděl.
Doplňuji:
Koukl jsem se GOOGLE Zase je začaly v Lomnici vyrábět.
Upravil/a: elektrikář
0
před 4383 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |