Já si myslím,že Vaše myšlenka je správná. Karamelizace je oxidace cukru. Oxidace probíhá při zahřátí cukru na teplotu vyšší než 110 °C (zavisí na druhu cukru). Během karamelizace probíhají stovky chemických reakcí,které změní i jeho některé negativní vlastnosti,které popisujete.Podle mě nezáleží,zda je vyroben z řepy či cukrové třtiny či zda je vyčištěný a bílý nebo nečištěný a hnědý.Ta základní chemická stránka je pořád stejná.Jako malé dítě jsem mlsal tzv.cukrkandl,což byl tvrdý nečištěný cukr.Ale že by měl jiné vlastnosti než kostka cukru?
0 Nominace Nahlásit |
http://www.nazeleno.cz/bily-cukr-trtinovy-cukr-nebo-prirodni-sladidla.aspx
tady se vše dočteš někdy si koupím třtinový,je dražší ale zdravější,sladila jím moje vedoucí v práci..
0 Nominace Nahlásit |
myslím, že zdravější je třtinový cukr – karamel je jen pražený bílý cukr
a třtinový cukr má chuť karamelu tak jestli jsi to nepopletla
0
před 4791 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zdravější než bílý je hnědý – nerafinovaný.
Jak to vypadá, tak zdravější než bílý cukr je cokoliv :)
0
před 4791 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |