Chce to trochu praxe a dodržování bezpečnosti práce.Jedná se o poměrně nebezpečnou činnost.S bratrem jsme si v dětsví karamel vyráběli a on to odnesl pořádným puchýřem.Rozpálený cukr je pěkně žhavý…:D
0 Nominace Nahlásit |
Zkus tohle. Jsou tam i recenze uživatelů a i další recepty.
http://www.toprecepty.sk/recept/1319-karamel/
Neměl by ztvrdnout :)
2Kdo udělil odpovědi palec? iceT, briketka10
před 4661 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10
před 4661 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já ho dělám tak, že upálím cukr na karamel, přiliji smetanu a
rozvařím. Jde o to, jak hustý ho chceš mít, podle toho přidej
smetanu.
Nebo zkus karamel v plechovce (jedná se o zkaramelizované slazené
kondenzované mléko).
Znáš „slaný“ karamel? To je teprve lahůdka! Opět cukr dotmava, přidat
solené máslo (nejlépe Président) a rozvařit. Pak nalít na pečící
papír, uhladit na tenčí placku. Vystydlou hmotu nalámat na větší kousky a
máčet v rozpuštěné hořké čokoládě. Nechat ztuhnout. Jestli znáš
karamel Daim – pak je i zde závislost zaručena. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |