Každý cukr je „jed“
Když je ho mnoho......pak škodí.
Je jedno, jestli je rafinovaný, nerafinovaný, třtinový, nebo ovocný
(fruktoza).
Nejnebezpečnější, jsou umělá sladidla.
V ovoci, zelenině, pečivu, těstovinách atd. je sacharidů dostatek.
Mozek, pro svou činnost „zdravé“ cukry potřebuje! Tělo energii.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Bílý cukr sám o sobě nezabíjí. Nicméně, když se jím konzumuje příliš mnoho, může přispět k různým zdravotním problémům jako je obezita, cukrovka typu 2, srdeční choroby a jiné. Jak bílý tak třtinový cukr jsou formy sacharidů a oba mohou způsobit takovéto zdravotní problémy, pokud se konzumují v příliš velkém množství. Konečně, je důležité mít na paměti, že rovnováha a mírnost jsou klíčem k zdravému stravování.
0
před 17 hod
|
0 Nominace Nahlásit |
Da ny má pravdu.
Profesor John Yudkin ve své knize „Čistý, bílý, smrtelný“ přesně
popsal nebezpečí komzumace cukru. Už před desítkami let, kdy se zdravotní
potíže, způsobené cukrem, mylně a zásadně připisovaly tukům.
0
před 14 hod
|
0 Nominace Nahlásit |
Obvykle nečtu odpovědi AI, nezajímá mne, co vyhledá
za informace. Spoléhám, na vlastní znalosti, zkušenosti, poznatků
a těch, kterým důvěřuji, včetně odborníků.
Z chemických rozborů atp.
Co nevím, to si najdu a informace „vytřídím“
Je úplně jedno, o jaký jde cukr.
Když je ho mnoho (nadbytek).
Třtinový, bílý nebo ovocný, je to pra3ť, jak bouchni! 😉
Třtinový má trochu nižší sladivost, než obvyklý bíllý.
Jestli si někdo myslí, že je „zdravější“, je neznalý nebo bloud
;-
Vytáhne jen víc peněz z kapsy…
Celkem „zdravá“ je cukr březový, také proto, že neublíží (jeho
občasné
použití), ani diabetikovi. Ovšem jeho cena není každému dostupná,
pro pravidelné použití.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |