Avatar uživatele
zjentek

Je pečený čaj tekutina?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, redy, zzzzz před 3144 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
johana 56

Dokud ho nezalijete,není.
Po upečení všech ingrediencí má konzistenci řídšího džemu.
Před zalitím je dávkování do šálku po lžičkách dle chuti.
.............­.............
Různé druhy ovoce se s danými přísadami pečou bez podlévání vodou, pustí jen vlastní šťávu.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Annas v diskuzi vece pravdu, ten prťavý čajík si dáváme s mojí napůl do dvou hrnků a je to tak akorát sladké, snesl bych ještě méně sladké. Je tam tekutina se směsí dužnin z té suroviny, ze které se vyrobil (aloe vera, rakytník, malina atp.), mi to tak trochu připadá jako lžíce džemu zředěná vodou na konečný objem. Ale džem to samozřejmě není, asi se to opravdu nějak tepelně upravuje, nějakým dušením ve vlastní šťávě nebo co.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Pokud čaj nepřipálíš, tak ano.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Pečený čaj je (hustá) tekutina i před zalitím vodou. Dělám několik kombinací z různých druhů ovoce, peče se v troubě, po zchladnutí se přidává rum kvůli konzervaci, vyšší dávka cukru je nutná, protože čaj se nezavařuje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Adam2

Ne. Je to plazma.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pragbear71

  1. není to tekutina ani nápoj..je to pochutina.
  2. nápoj je to při použití – zalití potřebným množstvím vroucí vody, případně ledové vody dle zájmu poživatele.
  3. jinak technologie – jak je i z domácích kuchařek jasné – je to směs ovoce ( jeden druh nebo mix ovoce a koření ), které se zredukuje pečením, následným přidáním konzervantu ( cukr, citron, kyselina citronová, alkohol ) a uzavřením či zavařením do vhodných nádob.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Čaj se prodává již hotový v malých skleničkách v tekutině. Obsah skleničky se nalije do hrnku s horkou vodou. Nabízejí jej soukromí výrobci.

Zřejmě kvůli konzervaci je hodně sladký, až je mně to nepříjemné. Proto se mu vyhýbám.

Mně nechutn

před 3144 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek