„Obyčejný“, ano.
E450 – Difosforečnany (sodné, draselné a vápenaté), z kyseliny
fosforečné. Při zvýšeném množství, způsobují ztrátu Ca v kostech
(odvápnění).
Není to „fér“ potravina, fér je, ta informace o ní (viz. odkaz
Pepa25)
Té ůšmakulády“ je všude kolem mnoho. V malém množství neškodí.
Přidávají se do potravin jako látky, které upravují kyselost. Také jde
o kypřící látky, stabilizátory, emulgátory a tavicí soli. Také
zabraňují nežádoucím reakcím kovů. Často se přidávají do masných
výrobků. Najdeme je i v některých pekařských výrobcích, nebo
v tavených sýrech!!!
https://www.emulgatory.cz/e450/
Celkem bezpečný (dražší) je bezfosfátový Kypřící prášek do
pečiva S VINNÝM KAMENEM.
Po pečivu citlivější osoby nepálí žáha, neprojevují se dyspeptické
obtíže.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Je. Obsahuje kyselé složky: fosforečné soli, které jsou obsaženy také v tavených sýrech a používají se i na výrobu šumivých nápojů. ☹
0
před 952 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není. Hlavní složkou je hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda (soda bicarbona). Další složky bývají kypřící látky např. difosforečnany, ty mohou mít ve vysokých dávkách nežádoucí účinky, ale nejsou vyloženě škodlivé.
Zdroj: https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E450
0
před 952 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nepochopila jsem, proč se přidává modifikovaný škrob, v množství obvykle kolem 15 %.
0
před 952 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ametyst: modifikovaných škrobů je halda, jen těch, které mají přiděleno „éčko,“ je kolem dvaceti. Takže pokud není přesně uvedeno E***, nebo slovně vyjmenováno, jakým způsobem je pouřitý škrob zmodifikován, tak se o jeho účelu v prdopeči můžeme jen dohadovat.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |