Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.březen 19:25

„Obyčejný“, ano.
E450 – Difosforečnany (sodné, draselné a vápenaté), z kyseliny fosforečné. Při zvýšeném množství, způsobují ztrátu Ca v kostech (odvápnění).
Není to „fér“ potravina, fér je, ta informace o ní (viz. odkaz Pepa25)
Té ůšmakulády“ je všude kolem mnoho. V malém množství neškodí.
Přidávají se do potravin jako látky, které upravují kyselost. Také jde o kypřící látky, stabilizátory, emulgátory a tavicí soli. Také zabraňují nežádoucím reakcím kovů. Často se přidávají do masných výrobků. Najdeme je i v některých pekařských výrobcích, nebo v tavených sýrech!!!

Celkem bezpečný (dražší) je bezfosfátový Kypřící prášek do pečiva S VINNÝM KAMENEM.
Po pečivu citlivější osoby nepálí žáha, neprojevují se dyspeptické obtíže.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.březen 19:55

„Obyčejný“, ano.
E450 – Difosforečnany (sodné, draselné a vápenaté), z kyseliny fosforečné. Při zvýšeném množství, způsobují ztrátu Ca v kostech (odvápnění).
Není to „fér“ potravina, fér je, ta informace o ní (viz. odkaz Pepa25)
Té ůšmakulády“ je všude kolem mnoho. V malém množství neškodí.
Přidávají se do potravin jako látky, které upravují kyselost. Také jde o kypřící látky, stabilizátory, emulgátory a tavicí soli. Také zabraňují nežádoucím reakcím kovů. Často se přidávají do masných výrobků. Najdeme je i v některých pekařských výrobcích, nebo v tavených sýrech!!!
https://www.e­mulgatory.cz/e450/

Celkem bezpečný (dražší) je bezfosfátový Kypřící prášek do pečiva S VINNÝM KAMENEM.
Po pečivu citlivější osoby nepálí žáha, neprojevují se dyspeptické obtíže.