Odpověděl/a – 29.březen 19:25
„Obyčejný“, ano.
E450 – Difosforečnany (sodné, draselné a vápenaté), z kyseliny
fosforečné. Při zvýšeném množství, způsobují ztrátu Ca v kostech
(odvápnění).
Není to „fér“ potravina, fér je, ta informace o ní (viz. odkaz
Pepa25)
Té ůšmakulády“ je všude kolem mnoho. V malém množství neškodí.
Přidávají se do potravin jako látky, které upravují kyselost. Také jde
o kypřící látky, stabilizátory, emulgátory a tavicí soli. Také
zabraňují nežádoucím reakcím kovů. Často se přidávají do masných
výrobků. Najdeme je i v některých pekařských výrobcích, nebo
v tavených sýrech!!!
Celkem bezpečný (dražší) je bezfosfátový Kypřící prášek do
pečiva S VINNÝM KAMENEM.
Po pečivu citlivější osoby nepálí žáha, neprojevují se dyspeptické
obtíže.
Odpověděl/a – 29.březen 19:55
„Obyčejný“, ano.
E450 – Difosforečnany (sodné, draselné a vápenaté), z kyseliny
fosforečné. Při zvýšeném množství, způsobují ztrátu Ca v kostech
(odvápnění).
Není to „fér“ potravina, fér je, ta informace o ní (viz. odkaz
Pepa25)
Té ůšmakulády“ je všude kolem mnoho. V malém množství neškodí.
Přidávají se do potravin jako látky, které upravují kyselost. Také jde
o kypřící látky, stabilizátory, emulgátory a tavicí soli. Také
zabraňují nežádoucím reakcím kovů. Často se přidávají do masných
výrobků. Najdeme je i v některých pekařských výrobcích, nebo
v tavených sýrech!!!
https://www.emulgatory.cz/e450/
Celkem bezpečný (dražší) je bezfosfátový Kypřící prášek do
pečiva S VINNÝM KAMENEM.
Po pečivu citlivější osoby nepálí žáha, neprojevují se dyspeptické
obtíže.