Co jste měli na dnešním stole za dobrotu?
U mě byla rychtářská hůl s bramborem.
Doplňuji:
Dík za příspěvky,
pro Barbakan:vypadá to dobře ,hodíš sem recept?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? anonym, briketka10, gagaga, lota, Nazdar Bazar, gecco před 3583 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Plněná kapsa se žampionovo-šunkovým přelivem.
http://www.2i.cz/8a55e3c91a
Doplňuji:
Tak tady máš ten recept. 🙂 Vepřovou kýtu nakrájím na plátky,
rozklepu,posolím, popepřím,posypu nadrobno nakrájenou šunku a přikryji
plátkem sýru, sešpejluji aby to nevyběhlo ven, kapsu obalím v hladké
mouce a zprudka opeču z obou stran, vložím do kastrůlku, mírně podleji
vývarem, přikryji a dám na 15–20 minut do trouby, po této době okryju a
nechám upéct dozlatova. Až je to měkké, maso vyjmu a na výpeku orestuji
nadrobno nakrájenou cibuli spolu s PL hladké mouky, přidám zbytek šunky a
pokrájené *žampiony, ochutím a zaleju šlehačkou. Popřípadě upravím
hustotu přelivu, který lze různě kombinovat.
Maso vložím k přelivu, prohřeji a podávám z vař. brambory.
*neměl jsem čerstvé, tak byly konzervované.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Vepřo knedlo zelo.
6Kdo udělil odpovědi palec? anonym, briketka10, gecco, annas, marci1, anonym
před 3583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
halušky s bryndzou a hlívou ústřičnou :{)>
Doplňuji:
*úlet, česky prej správně s brynzou, bryndza je slovensky :{)>
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Dva bramboráky a mezi nimi vařené uzené se zelím (ty bramboráky jsem si
ještě přidával).
Doplňuji:
http://www.iprima.cz/primavareni/recepty/bramboraky-s-uzenym-se-zelim-podle-jitky-valkove
Upravil/a: anonym
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, marci1, anonym, gecco
před 3583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Klasický guláš z hovězích líček. Můj teprve druhý pokus o guláš – velmi zdařilý, včera vařený. Inspirace zde: http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/c/118495/Kdyz-vari-chlap-aneb-Gulas-z-hovezi-klizky.html
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, marci1, anonym, gecco
před 3583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já ´počítám´ spíše až s večeří – řízečky z krůtích
prsíček marinované v jogurtu a vejci, obalené ve strouhance… A k tomu
nějaké ´lupení´ (listový salát, rukola, polníček).
😉
Až je dodělám, přidám i foto.
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, marci1, anonym, Agneta
před 3583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jelikož včera v restauraci na oslavě byl ( na přání většiny ) vepřový řízek ( mimochodem výborný měkkoučký-dokonce byly hned dva ), dnes byl odlehčený obýdek : losos na ledovém salátě, s cherry rajčátky a francouzským dresingem. Mňam. 🙂
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, anonym, briketka10, anonym, gecco
před 3583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
já měla čočku s uzeným se smaženou cibulkou a okurkou,
ale zítra se zase chystám na velkou mísu bramborovýho
salátu takovýho, jakej jsem měla na svátky dnes uvařím
dva hrnce brambor a už se na něj moc těším mňam mňam :)
0 Nominace Nahlásit |
Pečená skopová žebírka, brambor a kompot.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, anonym, gecco
před 3583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kuře – pečené se zeleninou a bramborem, vynikající, ač kuřata úplně nemusím.
0
před 3576 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mašinka asi byla po tahu,že tak časně snídá,hodte sem recepty Barbakan a Gecco,díky vyzkouším
http://mowla.rajce.idnes.cz/nastenka#rizky.jpg
___
Můžeš použít v podstatě libovolné slušné maso (na fotce jsou krůtí
prsa) – výborné jsou krůtí nebo pštrosí prsa; z vepřového panenka,
karé, klidně i krkovička nebo plec, z kýty jen šál (oříšek mi
připadá příliš suchý); z hovězího ´lepší´ steakové – vysoký
roštěnec, kýta, samozřejmě svíčková; klokaní kýta či svíčková;
zvěřiny je na řízky škoda a s menší drůbeží je moc práce…
Výtečné jsou teplé, ale ani studené ´neurazí´.
Já je jím bez přílohy (nebo s nějakým salátem), ale samozřejmě lze
servírovat s brkaší, bramborem, bramborovým salátem, chlebem…
😉
___
*) pokud použiješ čerstvé koření, pozor, aby nezačalo kvasit, v tom
případě je lépe dobu marinování dát max. 48 hodin
**) je to menší ´drbačka´, než trojobal a navíc, pokud máš mezi hosty
nějakého alergika na lepek, snadno strouhanku zaměníš za drcené
kukuřičné lupínky (cornflakes)
to je fouk,co máš Brigetko
mám radějc vepřový,
ale zase u kuřecího je
psanej solamyl a s tím
to líp umím dávám si
výbornou sójovku tak
dík :)
Já dávám taky solamyl.
Drap | 1699 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |