Avatar uživatele
anonym

Jaký byl nebo bude váš dnešní nedělní oběd?

Co jste měli na dnešním stole za dobrotu?
U mě byla rychtářská hůl s bramborem.
Doplňuji:
Dík za příspěvky,
pro Barbakan:vypadá to dobře ,hodíš sem recept?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? anonym, briketka10, gagaga, lota, Nazdar Bazar, gecco před 3583 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Plněná kapsa se žampionovo-šunkovým přelivem.

http://www.2i­.cz/8a55e3c91a
Doplňuji:
Tak tady máš ten recept. 🙂 Vepřovou kýtu nakrájím na plátky, rozklepu,posolím, popepřím,posypu nadrobno nakrájenou šunku a přikryji plátkem sýru, sešpejluji aby to nevyběhlo ven, kapsu obalím v hladké mouce a zprudka opeču z obou stran, vložím do kastrůlku, mírně podleji vývarem, přikryji a dám na 15–20 minut do trouby, po této době okryju a nechám upéct dozlatova. Až je to měkké, maso vyjmu a na výpeku orestuji nadrobno nakrájenou cibuli spolu s PL hladké mouky, přidám zbytek šunky a pokrájené *žampiony, ochutím a zaleju šlehačkou. Popřípadě upravím hustotu přelivu, který lze různě kombinovat.
Maso vložím k přelivu, prohřeji a podávám z vař. brambory.
*neměl jsem čerstvé, tak byly konzervované.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nazdar Bazar

Vepřo knedlo zelo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

halušky s bryndzou a hlívou ústřičnou :{)>
Doplňuji:
*úlet, česky prej správně s brynzou, bryndza je slovensky :{)>

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Dva bramboráky a mezi nimi vařené uzené se zelím (ty bramboráky jsem si ještě přidával).
Doplňuji:
http://www.ipri­ma.cz/primava­reni/recepty/bram­boraky-s-uzenym-se-zelim-podle-jitky-valkove

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Domi Mašinka

Já teprve snídala 🙂

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Klasický guláš z hovězích líček. Můj teprve druhý pokus o guláš – velmi zdařilý, včera vařený. Inspirace zde: http://vladimir­kroupa.blog.id­nes.cz/c/118495­/Kdyz-vari-chlap-aneb-Gulas-z-hovezi-klizky.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Já ´počítám´ spíše až s večeří – řízečky z krůtích prsíček marinované v jogurtu a vejci, obalené ve strouhance… A k tomu nějaké ´lupení´ (listový salát, rukola, polníček).
😉
Až je dodělám, přidám i foto.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Jelikož včera v restauraci na oslavě byl ( na přání většiny ) vepřový řízek ( mimochodem výborný měkkoučký-dokonce byly hned dva ), dnes byl odlehčený obýdek : losos na ledovém salátě, s cherry rajčátky a francouzským dresingem. Mňam. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

já měla čočku s uzeným se smaženou cibulkou a okurkou,
ale zítra se zase chystám na velkou mísu bramborovýho
salátu takovýho, jakej jsem měla na svátky dnes uvařím
dva hrnce brambor a už se na něj moc těším mňam mňam :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Pečená skopová žebírka, brambor a kompot.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

tož jídlo bylo dobré ..takové teplé

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
NelieM

Já měla kačenku s červeným a bílým zelí :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Kuře – pečené se zeleninou a bramborem, vynikající, ač kuřata úplně nemusím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gecco

DomiMašinka → správně – snídaně se nesmí uspěchat…
😉

před 3583 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Mašinka asi byla po tahu,že tak časně snídá,hodte sem recepty Barbakan a Gecco,díky vyzkouším

před 3583 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

http://mowla.raj­ce.idnes.cz/nas­tenka#rizky.jpg
___
Můžeš použít v podstatě libovolné slušné maso (na fotce jsou krůtí prsa) – výborné jsou krůtí nebo pštrosí prsa; z vepřového panenka, karé, klidně i krkovička nebo plec, z kýty jen šál (oříšek mi připadá příliš suchý); z hovězího ´lepší´ steakové – vysoký roštěnec, kýta, samozřejmě svíčková; klokaní kýta či svíčková; zvěřiny je na řízky škoda a s menší drůbeží je moc práce…

  • nakrájím maso na tenké plátky (cca 1 cm, tyto řízky vůbec nenaklepávám)
  • marinádu dělám cca – 150 g jogurtu, dvě vejce, sůl (lehce ´přesolit´, ne moc, pozor na to, že jogurt je kyselý) a nějaké koření (drcený pepř, lépe zelený, chillie, drcený jalovec, česnek, rozmarýn, tymián…*), toto množství stačí asi na půl kila masa
  • naložím maso do marinády tak, aby ´plavalo´ a nechám v lednici minimálně 24 hodin (taky podle masa – drůběž tak max. 48 hodin, ale třeba hovězí nebo klokaní vydrží i týden)
  • vyndám z marinády, lehce ji oklepu (příliš silná vrstva se sloupne) a obalím ve strouhance **)
  • smažím na sádle, pomalu (nejnižší poloha plynu, na sklokeramice na cca 6) do ´zlatova´

Výtečné jsou teplé, ale ani studené ´neurazí´.
Já je jím bez přílohy (nebo s nějakým salátem), ale samozřejmě lze servírovat s brkaší, bramborem, bramborovým salátem, chlebem…
😉
___
*) pokud použiješ čerstvé koření, pozor, aby nezačalo kvasit, v tom případě je lépe dobu marinování dát max. 48 hodin
**) je to menší ´drbačka´, než trojobal a navíc, pokud máš mezi hosty nějakého alergika na lepek, snadno strouhanku zaměníš za drcené kukuřičné lupínky (cornflakes)

před 3582 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Jugare,

jaké maso se
použije na tu hůl ?
někde píšou kuřecí
a jinde vepřové..

před 3583 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

to je fouk,co máš Brigetko

před 3583 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

mám radějc vepřový,
ale zase u kuřecího je
psanej solamyl a s tím
to líp umím dávám si
výbornou sójovku tak
dík :)

před 3583 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Já dávám taky solamyl.

před 3583 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek